Foto: "Luminor"/Publicitātes foto

"Luminor" banka piešķīrusi aizdevumu 600 tūkstošu apmērā "Latautoavia" grupai, kas kopā ar Somijas uzņēmumu "Conductio OY" un Slovēnijas firmu "TopSeed" d.o.o. veido kalnu infrastruktūru 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Finansējums tiks ieguldīts nekustamā īpašuma iegādei grupas uzņēmuma "UPProperties" efektīvas un nepārtrauktas darbības nodrošināšanai.

Ar saņemto "Luminor" bankas atbalstu "Latautoavia" grupas uzņēmums "UPProperties" iegādāsies nekustamo īpašumu, kurā izveidota kalnu infrastruktūras sastāvdaļu un citu komponenšu ražotne, kā arī tehnikas remontzona un aprīkojums, kas paredzēti lidaparātu pretapledošanas jeb de-icing pakalpojumu veikšanai. Jaunās telpas lidostas tuvumā ļaus nokļūt lidlaukā dažu minūšu laikā, atvieglojot lidaparātu un teritorijas uzturēšanas un apkopes darbus. Savukārt vasarā uzņēmums turpinās darbu pie kalna tramplīnlēkšanas materiālu ražošanas citiem pasūtītājiem.

"Lai gan uzņēmuma pamatdarbība saistīta ar aviācijas nozari, ko pandēmija skārusi vistiešāk, jo lidojumu skaits lidostā "Rīga" samazinājies par vairāk nekā pusi, redzam, ka uzņēmuma specializēšanās dažādās nozarēs ir ļāvusi "Latautoavia" audzēt apgrozījumu un uzsākt darbību jaunos tirgos," komentē "Luminor" Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Uzņēmums "Latautoavia" ir specializējies vairākos darbības virzienos. Rudens un ziemas periodā tas apkalpo lidostas teritoriju, veicot stāvvietu un ceļu uzturēšanas darbus, kā arī rūpējoties par lidmašīnu tehnisko stāvokli. Savukārt vasaras periodā "Latautoavia" ražo dažāda veida rūpnieciskās tīrīšanas birstes un to elementus, kas izstrādātas, lai izturētu mainīgus laika apstākļus dažādās klimatiskajās zonās.

Foto: "Luminor"/Publicitātes foto

"Iespēja iegādāties savas ražošanas un noliktavas telpas ir bijis viens no mūsu uzņēmuma mērķiem. Pandēmijas periodā, krītoties aviotransporta aktivitātei un ar avio nozari saistīto pakalpojumu apjomam, esam varējuši aktīvi turpināt darbu, lai attīstītu un dažādotu mūsu produktu un pakalpojumu klāstu. Polipropilēna elementu izveidošana tramplīnlēkšanai ļāvusi mūsu komandai šobrīd strādāt arī pie kalna izejmateriālu ražošanas 2022. gada Pekinas Olimpiskajām spēlēm. Ceram, ka mūsu iegūtā pieredze būs noderīga arī nākotnē, pieaugot tramplīnlēkšanas popularitātei, kas varētu palielināt pieprasījumu pēc dažādu tramplīnu ražošanas un uzstādīšanas, lai ļautu ar šo sporta veidu nodarboties visa gada garumā," stāsta "Latautoavia" un "UPProperties" valdes loceklis Nikolajs Dmitrijevs.

SIA "Latautoavia" dibināta 1991. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!