Foto: DELFI
Latgales uzņēmums "Adugs Production" par 2,7 miljoniem eiro pirks konditorejas produktu ražošanas līniju, pastāstīja kompānijas pārstāvis Mārcis Baltmanis.

Viņš sacīja, ka investīciju projekta laikā iecerēts modernizēt esošās iekārtas, kā arī iegādāties jaunas eksperimentālās iekārtas, lai sāktu ražot produktus ar iebiezināto pienu vafeļu segmentā un iekarotu jaunus tirgus, tostarp sāktu eksportu uz Austrumeiropas valstīm, kur pagaidām uzņēmuma produkcija netiek realizēta. Jaunie produkti būs pieejami arī vietējā tirgū un ārvalstu tirgos, kuros uzņēmuma produkcija bija pieejama līdz šim.

Tāpat līdz ar iekārtu iegādi kompānija plāno palielināt ražošanas jaudas, taču vēl nav precīzi aprēķināts, cik lielā mērā, atzīmēja Baltmanis.

Viņš sacīja, ka uzņēmums iekārtu iegādē plāno piesaistīt Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu jaunu produktu ieviešanai ražošanā aktivitātē "Atbalsts jaunu produktu ieviešanai ražošanā". Ražošanas līniju ir iecerēts uzstādīt līdz 2018.gada beigām.

Atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotajai informācijai konkursā triju pretendentu vidū uzvarējusi Igaunijas kompānija "Bakery equipment".

Iepirkuma tehniskajā specifikācijā minēts, ka ražošanas līnijā ietilpst eksperimentālās līnijas ar nevārītu iebiezināto pienu pildītu vafeļu ražošanai, vertikālās pakošanas līnijas trauslo konditorejas izstrādājumu fasēšanai un pakošanai, trīs formēšanas ruļļi konditorejas izstrādājumu līnijai, automatizētas sistēmas sīrupu pagatavošanai, divi planetārā tipa mikseri džema maisīšanai, pieci metāldetektori konditorejas izstrādājumu līnijām un viena formēšanas iekārta cepumu ražošanas līnijai.

"Adugs Production" ir dibināts 2014.gada 12.septembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 67 050 eiro. Kompānija pilnībā pieder Kiprā reģistrētajam uzņēmumam "Silobrands Limited", un tās valdē ir Latgales konditorejas uzņēmuma "Adugs" valdes loceklis Jāzeps Zukuls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!