Foto: F64

Uzņēmums "LatRosTrans" izskata iespēju naftas cauruļvadu Polocka-Ventspils izmantot gāzes piegādei, turklāt vairāki industriālie klienti par jauna gāzes vada izveidi jau ir izrādījuši interesi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma pārstāve Ilze Nagla.

Viņa skaidro, ka cauruļvadu atbrīvos no naftas, tīrīs un konservēs atbilstoši jaunākajām tehnoloģijām, lai to saglabātu un rastu pielietojumu jaunām biznesa vajadzībām.

Kā ziņots, patlaban ir sāktas darbības naftas izspiešanas sagatavošanai. Kā skaidro Nagla, tas nozīmē, ka ir jāapzina šo darbu veicēji un viņu piedāvājums attiecībā uz izmaksām. Līdz ar to precīzu datumu, kad tik uzsākti darbi, pašlaik nav iespējams pateikt.

Uz jautājumu, cik lielu summu plānots iegūt par izspiesto naftu, Nagla norāda, ka naftas cenas visu laiku svārstās, līdz ar to neesot iespējams pateikt, par kādu summu naftu izdosies pārdot.

Kā ziņots, Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta 10.augustā atcēla apķīlājumu 109 000 tonnu naftas, kas atrodas "LatRosTrans" cauruļvadā.

Apķīlājums bija piemērots kā prasības nodrošinājumu strīdā starp Baltkrievijas uzņēmumu "Polocktransneft Družba" un "LatRosTrans" par īpašuma tiesībām uz šo naftu. Tiesas lēmums par apķīlājuma atcelšanu nav pārsūdzams.

"Esmu gandarīts, ka pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma, ko radīja tehnoloģiskās naftas arests, mēs varēsim atkal turpināt aizsākto naftas vada konservāciju, likvidējot jebkādus ekoloģiskos riskus, un uzņēmums varēs restrukturizēt savu darbību atbilstoši esošajai tirgus situācijai," uzņēmuma nākotnes plānus pēc tiesas sēdes iezīmējis "LatRosTrans" vadītājs Igors Stepanovs.

SIA "LatRosTrans" ir Latvijas un Krievijas kopuzņēmums, kurā Krievijas uzņēmuma "Transņeft" meitasuzņēmumam AS "Transņefteprodukt" pieder 34% kapitāla daļu, bet AS "Ventspils nafta" - 66%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!