Foto: LETA

No šā gada 25. jūnija "Lattelecom" interaktīvās televīzijas skatītāji savos televizoros atkal varēs vērot TV3, liecina uzņēmuma izplatītā informācija.

TV3 un "Lattelecom" izdevies panākt ilgtermiņa vienošanos par TV3 rādīšanu "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā. Jaunā līguma nosacījumi ir konfidenciāli un publiski netiek komentēti.

"Delfi" jau ziņoja, ka TV3 retranslēšana "Lattelecom" interaktīvās televīzijas platformā tika pārtraukta šā gada 2. aprīlī, jo pusēm neizdevās vienoties par abpusēji pieņemamiem līguma nosacījumiem.  

  

Jāatgādina, ka pirms 2. aprīļa TV3 un "Lattelecom" ilgāku laiku risināja sarunas par to, kādu retranslācijas maksu "Lattelecom" būs jāmaksā par TV3 retranslāciju interaktīvās televīzijas platformā. Pēc tam, kad pusēm neizdevās vienoties, "Lattelecom" vērsās Konkurences padomē ar prasību izvērtēt TV3 rīcību, nosakot augstāku cenu par programmas retranslācijas tiesībām un atsakot līguma pagarināšanu ar "Lattelecom", vienlaikus pagarinot līguma slēgšanas termiņu ar "Baltcom TV".

Konkurences padome gan atzina, ka TV3 īpašnieku - skandināvu koncerna "MTG Group Brodcasting AB" kopējā tirgus vara attiecībā pret maksas televīzijas operatoriem ir ievērojama, tomēr norādīja, ka "Lattelecom" ir ļoti spēcīgs partneris, kam TV3 nevar uzspiest sev vēlamo cenu. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!