Foto: Publicitātes foto

Latvijas elektronisko sakaru sniedzēja "Lattelecom" grupa pagājušajā gadā strādāja ar 137,6 miljonu latu apgrozījumu, kas ir nedaudz mazāk kā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 49% – līdz 20,8 miljoniem latu, pastāstīja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Savukārt "Lattelecom" peļņa bija 21,83 miljoni latu.

""Lattelecom" grupas apgrozījums pērn bija 137,6 miljoni latu, tikai "Lattelecom" apgrozījums – 133 miljoni latu. Tas ir nedaudz mazāk kā gadu iepriekš, taču ekonomiskajos apstākļos, kādi ir Latvijā, un arvien sarūkoša iedzīvotāju skaita valstī dēļ uzskatu, šis ir ļoti stabils un labs rādītājs, ko mums ir izdevies noturēt," atzina Gulbis.

Viņš sacīja, ka efektīvās pārvaldības dēļ uzņēmuma rentabilitāte jeb EBITDA ir uzlabojusies – grupai tā ir 35% (2010.gadā – 33%), bet tikai " Lattelecom" – 37% (2010.gadā – 34%).

"2011.gads Latvijai ir bijis mērenas izaugsmes gads – situācija starptautiskajā preču tirdzniecībā ir manāmi uzlabojusies, reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā nedaudz, bet tomēr samazinājies. Līdzīgi arī "Lattelecom" grupas uzņēmumi šo gadu ir aizvadījuši veiksmīgi. Sekmīgi izvēlēta biznesa stratēģija, izmaksu optimizācija un strukturālās izmaiņas, kā arī vēlme padarīt klientiem ikdienu ērtāku un patīkamāku ir bijušas uzņēmuma veiksmīgas darbības pamatā," pavēstīja " Lattelecom" vadītājs.

Viņš norādīja, ka kompānija šogad par prioritāti izvirzījusi darbu ar esošajiem klientiem, kas nozīmē gan apkalpošanas līmeņa palielināšanu, gan arī jaunu papildu pakalpojumu piedāvāšanu.

"Lattelecom" koncerna apgrozījums 2010.gadā veidoja 139,24 miljonus latu, savukārt peļņa samazinājās par 4,6% un bija 19,319 miljoni latu.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Kompānijas īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!