Foto: F64
Pēc Latvijas elektronisko pakalpojumu sniedzēja "Lattelecom" dalībnieku sapulces, veiktas izmaiņas uzņēmuma padomē - turpmāk tajā darbosies bijušais zemkopības ministrs un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Mārtiņš Roze, kā arī Uldis Grava un Raitis Tukāns.

"Lattelecom" valstij piederošo kapitāldaļu turētāja Privatizācijas aģentūras (PA) Ārējo sakaru daļas pārstāve Anete Frīdenšteina-Brīdiņa pavēstīja, ka "Lattelecom" dalībnieku sapulce ir beigusies un ir veiktas izmaiņas "Lattelecom" padomes sastāvā, ieceļot tajā PA nominētos kandidātus. Attiecīgo izmaiņu veikšanai dokumenti ir iesniegti Uzņēmumu reģistrā.

"Lattelecom" padomes priekšsēdētājs ir Gatis Kokins, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Leifs Anderss Gilders (Leif Anders Gylder), savukārt padomes locekļu pilnvaras turpinās pildīt padomes locekļi Jānis Grēviņš, Kārlis Krēsliņš, Ūve Larss Alms (Ove Lars Alm), Ivonna Djerfa (Yvonne Djerf), Jūakims Rolfs Sundstrems (Joakim Rolf Sundstrom) un Tīja Tuovinena (Tiia Tuovinen). Tādējādi darbu padomē vairs neturpinās Reinis Bērziņš un Inga Spriņķe, liecina PA sniegtā informācija.

Jau vēstīts, ka PA valdes sēdē 4.februārī darbam "Lattelecom" padomē izvirzīja Rozi, Gravu un Tukānu. Saskaņā ar sniegto informāciju Gravam ir pieredze tirgzinībā, uzņēmumu vadībā, kā arī likumdošanas darbā, bet Tukānam ir starptautiski iegūta izglītība finanšu un ekonomikas jomā. Kā finanšu jomas eksperts viņš ir strādājis finanšu vadības jomā gan Latvijas, gan starptautiskos uzņēmumos.

"Izmaiņas padomes sastāvā bija jāveic, jo no padomes locekļa amata atteicās Arnis Luhse, un valsts interešu labākai pārstāvībai tika mainīti vēl divi padomes locekļi," iepriekš paskaidroja PA.
Tiesa, lai kandidātus apstiprinātu un veiktu izmaiņas "Lattelecom" padomē, bija nepieciešams uzņēmuma akcionāru sapulces lēmums - iepriekš informācija par Latvijas puses izvirzītajiem kandidātiem korespondences veidā nosūtīta Zviedrijas pusei, pēc kuras apstiprinājuma izmaiņas varēs reģistrēt.

Tāpat ziņots, ka 28.janvārī darbu "Lattelecom" padomē beidza pildīt starptautiskās lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse. Viņš šajā amatā bija kopš 2009.gada 1.decembra.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Kompānijas īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!