Foto: DELFI

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums "Lattelecom" šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 25 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,6 miljoniem eiro vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā periodā, pavēstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Viņa norādīja, ka stabila izaugsme trešajā ceturksnī saglabājās "Lattelecom" pamatpakalpojumiem - ieņēmumi no televīzijas pieauguši par 9%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, savukārt ieņēmumi no platjoslas interneta pakalpojumiem palielinājušies par 2%. Informācijas tehnoloģiju (IT) un ārpakalpojumu jomā korporatīvajiem klientiem ieņēmumi šogad trešajā ceturksnī auguši par 25%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2014.gadā, kā arī par 66% auguši "Lattelecom" ieņēmumi no mazumtirdzniecības.

"Telekomunikāciju nozarē Eiropā joprojām aktīvi notiek uzņēmumu apvienošanās procesi - saplūst fiksēto un mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēji, telekomunikāciju uzņēmumi piepērk mediju kompānijas, tādējādi ienākot arī satura biznesā. Šādu procesu rezultātā, ir pēdējais laiks domāt, kā Latvijas telekomunikāciju uzņēmumi konkurēs jaunajā, digitālajā laikmetā un kādus jaunus, pievienotas vērtības pakalpojumus piedāvās saviem klientiem," sacīja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Lattelecom" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 188,014 apgrozījumu, kas ir par 0,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa palielinājās par 6,9% un bija 30,079 miljoni eiro.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. "Lattelecom" grupā ir seši uzņēmumi - "Lattelecom", "Lattelecom BPO", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Media 360" un "Baltijas Datoru akadēmija". "Lattelecom" pieder arī 23% "Latvijas Mobilais telefons" daļu.

"Lattelecom" īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!