Foto: LETA

Telekomunikāciju operatora SIA "Lattelecom" apgrozījums pagājušajā gadā bija 162,165 miljoni eiro, kas ir par 0,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 3,8% un bija 31,666 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis sekmīgs, galvenokārt pateicoties veiksmīgai "Lattelecom" komercdarbības startēģijai, jaunu biznesa līniju izveidei un attīstībai.

Kompānijas vadība atzīmē, ka privātpersonu segmentā "Lattelecom" arī turpmāk plāno klientiem sniegt augstvērtīgus interneta un televīzijas (TV) pakalpojumus, kā arī attīstīt unikālu TV saturu. Mazo un vidējo uzņēmumu segmentā nākamajos gados tiks turpināts darbs pie efektivitātes celšanas un klientu apkalpošanas uzlabošanas, bet korporatīvo klientu segmentā prioritāte būs palielināt "Lattelecom" sniegto informācijas tehnoloģiju (IT) un būvniecības pakalpojumu īpatsvaru kopējā pakalpojumu grozā.

Attiecībā uz datu centriem, uzņēmuma mērķis ir paplašināt eksporta tirgus, kā arī izmantot Latvijas tirgus iespējas.

2015.gadā "Lattelecom" apgrozījums bija 163,398 miljoni eiro, bet peļņa - 30,501 miljons eiro.
"Lattelecom" ir viens no lielākajiem Latvijas telekomunikāciju uzņēmumiem, kas pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Skandināvijas koncerna "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!