Foto: LETA

Telekomunikāciju uzņēmuma "Lattelecom" konsolidētais apgrozījums pērn bija 212 miljoni eiro, kas ir par 8% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt tā konsolidētā peļņa - 42 miljoni eiro, pirmdien žurnālistus informēja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, atsaucoties uz uzņēmuma konsolidētajiem neauditētajiem datiem.

"Lattelecom" grupas apgrozījums 2017. gadā bija 195,67 miljoni eiro, savukārt tā peļņa - 40,7 miljoni eiro.

Tostarp EBITDA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas, sasniedza 67,9 miljonus eiro.

"Lattelecom" grupas uzņēmumi pērn valstij nodokļos nomaksāja kopumā 46 miljonus eiro.

Kopējais investīciju apmērs "Lattelecom" grupā aizvadītajā gadā sasniedza 27,2 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka šā gada pavasarī "Lattelecom" mainīs nosaukumu un zīmolu uz "tet".

Gulbis iepriekš sacīja, ka "tet" ir zīmols, kas patlaban nodrošina elektrības biznesu, bet tagad "ar jaunu enerģiju tas būs jaunais tehnoloģiju zīmols, kas turpinās attīstīties ārvalstu tirgos".

Viņš papildināja, ka līdz ar nosaukumu maiņa, mainīsies arī paša uzņēmuma darba organizācija un turpmākā attīstība. Gulbis atzīmēja, ka zem nosaukuma "tet" būs divi pamatvirzienu zīmoli - "tet" būs atpazīstams arī kā tehnoloģiju zīmols, bet "Helio" kā izklaides zīmols.

Tāpat ziņots, ka "Lattelecom" konsolidētais apgrozījums 2017. gadā bija 195,67 miljoni eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt koncerna peļņa palielinājās par 26,4%, sasniedzot 40,7 miljonus eiro.

"Lattelecom" pieder valstij Privatizācijas aģentūras personā (51%) un Dānijā reģistrētajam "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Lattelecom" grupā ir uzņēmumi "Lattelecom", "TET", "Citrus Solutions", "Lattelecom Technology", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Lattelecom" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!