Foto: F64

Telekomunikāciju un IT uzņēmums "Lattelekom" no ceturtdienas mainīs zīmolu - koncerna uzņēmumi savus resursus apvienos ar vienotu "Lattelecom" zīmolu, informēja uzņēmuma preses sekretāre Maija Celmiņa.

"Lattelecom", turpinot uzņēmuma attīstību, iegādājās informāciju tehnoloģiju uzņēmumu "MicroLink Latvia", izveidoja divus jaunus meitasuzņēmumus.

"Izmaiņas tirgū un koncerna struktūrā ir galvenie iemesli, kādēļ tika pārskatīta visa zīmolu arhitektūra. Pārmaiņu mērķis ir uzlabot saistību starp "Lattelecom" zīmolu, produktiem un pakalpojumiem, panākt lielāku komunikācijas un izmaksu efektivitāti, kā arī pamatoti uzsvērt mūsu līderpozīcijas tirgū," sacīja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Stratēģiskās izmaiņas "Lattelecom" koncernā atspoguļosies arī tā uzņēmumu zīmolu un juridisko nosaukumu maiņā – izmaiņas ceturtdien, 18. maijā, uzņēmumu pamatdokumentos reģistrējis LR Uzņēmumu reģistrs.

Veiktie uzņēmuma tēla pētījumi norāda, ka ir nepieciešams veidot aktuālu, modernu uzņēmuma tēlu, kas atbilstu dinamiskajai tirgus videi un palīdzētu konkurences cīņā. Ar jauno zīmolu "Lattelecom" tiek saglabāta pēctecība un panākta Latvijas atpazīstamība starptautiskajā, tai skaitā, Eiropas Savienības tirgū. Tāpat aprēķini liecina, ka vienots zīmols palīdzēs efektivizēt mārketinga investīcijas – būs iespēja nodrošināt lielāku saikni starp dažādām aktivitātēm, izmaksu ekonomiju, uzturot tikai vienu, spēcīgu zīmolu, nevis gandrīz desmit, kā tas ir pašreiz.

Darbs pie jaunā zīmola izstrādes kopumā ilga deviņus mēnešus, veicot līdzšinējo zīmolu un to attīstības auditus, kā arī izanalizējot jaunākās pasaules tendences šajā jomā un piesaistot starptautiskus ekspertus. Pētījumu galvenais secinājums: Latvijas un starptautiskajā tirgū efektīvāk ir strādāt ar vienotu zīmolu. Ar jauno zīmolu apvienosies koncerna uzņēmumi, kas tieši saistīti ar patērētāju apkalpošanu, klientu biznesa procesu ārpakalpojumu, IT&T un satura pakalpojumu jomu.

SIA "Lattelekom" juridiskais nosaukums tiek mainīts uz SIA "Lattelecom". IT pakalpojumu sniedzēja SIA "MicroLink Latvia" nosaukums turpmāk būs SIA "Lattelecom Technology", SIA C1, kas darbojas biznesa procesu ārpakalpojumu jomā, kļūs par SIA "Lattelecom BPO", bet tīkla būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "Citrus Solutions" saglabās savu esošo nosaukumu.

"Lattelecom" koncerna ieņēmumi 2005. gadā bija 134,1 miljons latu, bet peļņa – 34,7 miljoni latu. 2005.gadā uzņēmējsabiedrības attīstībā un infrastruktūras modernizācijā tika ieguldīti 28,9 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!