Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8.jūlijā, sāksies Valmieras vasaras piedzīvojums, kas būs "xRace" trešais 2017. gada sezonas posms. Sacensības sagādās vasarīgas sajūtas un piedzīvojumu sacensību dalībnieki Valmieras apkaimē veiks skriešanas un velobraukšanas orientēšanās uzdevumus, kā arī pārvarēs vairākus ūdens šķēršļus, atveldzējoties vasaras svelmē, informē rīkotāji.

"Garmin" Sporta distances un "Nissan Skandi Motors" Tautas distances dalībnieki Libertu dīķī varēs izbaudīt kārtīgu lēcienu un plunkšķi veldzējošā ūdenī pie "Delawake Cable Park". Arī līdzjutējiem visas dienas garumā tiks piedāvāta iespēja izkustēties – gan individuāli, gan komandā varēs piedalīties bezmaksas foto orientēšanās spēlē pa Valmieras pilsētas centru.

Sacensību dalībnieki distanci uzsāks pašā Valmieras sirdī – pie Svētā Sīmaņa baznīcas, Rīgas ielā, no kuras plkst. 12.00 dosies Valmieras ielās meklēt kontrolpunktus. Turpmākā distance jau ar velosipēdiem vedīs uz Gaujas krastiem un Kocēnu centru, kur būs gan jāskrien, gan jādomā raiti. Aizaugušie Gaujas krasti radīs Latvijas džungļu sajūtu un orientēšanās sadaļa būs izaicinošāka kā ierasts, bet atgūt ātrumu varēs skriešanas posmos, skrienot pa vienkāršāku apvidu. Sacensību finišs būs vietā, kur starts – pie Svētā Sīmaņa baznīcas.

Šogad sacensību seriāls norisinās sešos posmos dažādās interesantās vietās Latvijā – 15.aprīlī sacensības notika Jelgavā, 3.jūnijā Madonā, tagad 8.jūlijā būs Valmierā, pēc tam 19.augustā Rīgā, kur būs nakts posms Rīgas Svētku ietvaros, 9.septembrī Talsos un sezonas noslēguma posms plānots Mārupes novadā 14.oktobrī. Katra posma ietvaros dalībnieki var izvēlēties startēt "Garmin" Sporta distancē ar 8 stundu kontrollaiku, "Nissan Skandi Motors" Tautas distance ar 6 stundu kontrollaiku vai Isostar Īsajā distancē ar 4 stundu kontrollaiku, kā arī DUO distancē.

Dalībniekiem nepieciešamais ekipējums distancē ir tikai velosipēds, ķivere un mobilais tālrunis, bet distances laikā katra komanda pēc saņemtās kartes vadās un pilda dažādus uzdevumus gan ar velosipēdiem, gan skrienot, gan arī pārvietojoties ar laivām, ko nodrošina organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!