Foto: DELFI

Latvijas energoapgādes kompānija "Latvenergo" pērn eksportēja elektroenerģiju 95,4 miljonu latu apmērā, ceturtdien forumā "Eksporta diena 2012" pastāstīja "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss.

Viņš norādīja, ka uzņēmums elektroenerģiju eksportē jau ilgstoši, taču, kopš Latvija ir pievienojusies savienotajai energosistēmai, eksports ir palielinājies. "2007. gadā, kad Latvija vēl nebija daļa no savienotas energosistēmas, mēs eksportējām elektroenerģiju septiņu miljonu latu apmērā. Un tas bija tā sauktais palu eksports, kad mēnesi vai nedaudz ilgāk mēs varējām saražot vairāk un līdz ar to arī pārdot. Savukārt kopš Latvija ir pievienojusies kopīgajai sistēmai, "Latvenergo" elektroenerģiju eksportēja 95,4 miljonu latu apmērā," sacīja Bariss.

Tāpat viņš uzsvēra, ka "Latvenergo" tehnoloģiskās iespējas no šīs elektroenerģijas arī iegūst papildu labumu. "Elektroenerģijas cena atšķiras pa stundām, un "Latvenergo" tehniskās iespējas ļauj ražot un pārdot elektroenenerģiju dārgajās stundās, savukārt iepirkt lētajās," paskaidroja Bariss un piebilda, ka savienotās energosistēmas ietvaros uzņēmums arī turpmāk varētu attīstīt elektroenerģijas eksportu uz Baltijas un Skandināvijas valstīm.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi ‒ "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba", "Liepājas enerģija" un "Latvijas elektriskie tīkli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!