Foto: LETA

AS "Latvenergo" uzsākusi līguma slēgšanu par objektu fizisko apsardzi ar SIA "Securitas Latvia", kas iepirkumā piedāvāja 2 406 289 eiro līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Par šo summu "Securitas Latvia" pasūtītāja objekti būs jāsargā divus gadus, bet "Latvenergo" būs tiesības līgumu pagarināt arī uz trešo gadu.

Iepirkumā piedalījās arī AS "G4S Latvia", taču "Securitas Latvia" piedāvātā cena bija par 144 473 eiro gadā lētāka.

Darbu "Securitas Latvia" sāks 25. februārī. Komersants darbā drīkstēs piesaistīt apakšuzņēmējus, paredzēts atklātā konkursa nolikumā.

"Securitas Latvia" būs jāapsargā Pļaviņu HES, Ķeguma HES, Rīgas HES, Rīgas TEC–1, Rīgas TEC–2, "Latvenergo" administratīvā ēka Pulkveža Brieža ielā un administratīvā ēka Ventspils ielā.

Nolikumā rakstīts, ka "Securitas Latvia" par saviem līdzekļiem jānodrošina trauksmes pogu uzstādīšana "Latvenergo" objektos. Trauksmes gadījumā, kā arī pēc "Latvenergo" Drošības un vadības kontroles centra pieprasījuma, komersantam jāspēj nodrošināt ar šaujamieročiem un speciālajiem līdzekļiem bruņotas mobilās grupas ierašanās jebkurā no "Latvenergo" objektiem ne vēlāk kā 10 minūšu laikā no pieprasījuma saņemšanas brīža.

"Securitas Latvia" jānodrošina apsardzes darbinieki ar roku dzelžiem, gāzes baloniņu, steku un lukturi, jā arī katrā objektā jānodrošina vismaz divas dūmu evakuācijas maskas.

Objektos "Securitas Latvia" darbiniekiem jānēsā vienāda stila un krāsas vasaras un
ziemas formas tērpi.

SIA "Securitas Latvia" pieder Čehijas uzņēmumam "Securitas Čr s.r.o.". Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir 1968. gadā dzimušais Andris Bricis. 2017. gadā, kad uzņēmumā strādāja 286 darbinieki, "Securitas Latvia" apgrozīja 3 825 286 eiro, zaudējot 157 646 eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija.

"Latvenetgo" objektu apsardzes konkursā 2016. gadā uzvarēja "G4S Latvia", tiekot pie 3 437 499 eiro vērta līguma, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!