Foto: LETA
No 22. līdz 26. maijam Vērmanes dārzā Rīgā norisināsies Baltijas vērienīgākie alus svētki "Latviabeerfest 2019", kurā pašmāju un ārvalstu brūveri ļaus iepazīt gan tradicionālās, gan meistaralus garšas, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Festivāla piecās dienās Vērmanes dārzā paredzēta plaša izklaides programma visai ģimenei – rotaļas un atrakcijas bērniem, koncerti, alus degustācijas un gardu ēdienu baudīšana.

Tiek uzsvērts, ka alus mūsdienās nav vairs vienkāršs dzēriens, ko patērēt mājās vai krogā, līdzīgi kā ar cita veida dzērieniem un ēdieniem, mūsdienās arī alum ir izteikta brūvēšanas un baudīšanas kultūra. Runa vairs nav par dzērienu, bet par pieredzi, kas veidojas no dažādām garšām un sajūtām alus malkošanas vietās. Pats dzēriens, kā arī tā baudīšanas veids ir kļuvis par nozīmīgu pilsētu un valstu atpazīšanās zīmi.

"Alus nozarē jau runājam, ka alus ir vienīgais nacionālais dzēriens. Pirms divdesmit gadiem bija izsniegtas vien 16 licences alus ražošanai – šodien to ir 57. Tāpēc vēlos teikt paldies festivāla organizatoriem, jo šī ir lieliska un svarīga iespēja alus darītājiem sevi parādīt publiski un stāstīt par savu produkciju gan vietējam patērētājam, gan arī ārzemju viesiem. Šis festivāls ir lieliska iespēja aicināt tūristus apmeklēt Rīgu un Latviju," sacījis Latvijas Alus Darītāju Savienības valdes priekšsēdētājs Vladimirs Barskovs.

Ierasta tradīcija katru gadu ir nodot simbolisko alus muciņu piepildīšanai kādam no Latvijas brūvētājiem. Šogad muciņa tika nodota "Rēzeknis Bryuvers" alus brūvētājiem, kam tā ir jāpiepilda līdz 22. maijam, kad to atvērs un tukšos festivāla pirmajā dienā Vērmanes dārzā.

"Rēzeknis Bryuvers" kā pirmās muciņas piepildītājs izvēlēts, jo šogad uzņēmums veicis pilnu rebrendingu un uzsācis jaunu attīstības posmu.

"Latviabeerfest 2019" organizē alus, iesala dzērienu un kvasa biedrība "Alus brālība". Katru gadu biedrība organizē arī Baltijas valstu alus darītāju zinātniski praktisko konferenci. Biedrības mērķis ir apvienot nozares dalībniekus un entuziastus, sekmēt alus kultūras izaugsmi Latvijā, veicināt izpratni par alus nozari un izglītot sabiedrību par nozarei nozīmīgiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!