Foto: Shutterstock
Piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmums "Latvian Dairy" lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai (LPKS) "Māršava" par no kooperatīva iepirkto pienu ir parādā vairāk nekā 300 000 eiro, informēja "Māršava" valdes priekšsēdētājs Jānis Auziņš.

"Mums šajā gadā bijusi rūgta sadarbība ar "Latvian Dairy", kam patlaban ir izstrādāts tiesiskās aizsardzības procesa plāns. Mūsu lielākā sāpe ir tā, ka viņi mums ir palikuši parādā naudu un nav skaidrības, vai viņi savu darbību atjaunos vai nē," sacīja Auziņš, norādot, ka "Latvian Dairy" kooperatīvam par nedaudz ilgāk nekā mēneša garumā iepirkto pienu ir parādā vairāk nekā 300 000 eiro.

Viņš piebilda, ka pirms parāda sadarbība ar "Latvian Dairy" bijusi ļoti laba un kompānija naudu par iepirkto pienu "Māršavai" maksāja savlaicīgi, tāpēc parāds kooperatīvam ir negaidīts. "Smags gadījums, jo pārsvarā arī kavējumu gadījumā uzņēmums ir strādājis, ir sekojušas vienošanās un nauda samaksāta. Taču pašlaik "Latvian Dairy" darbība ir apstājusies. Risinām ar viņiem pārrunas," teica Auziņš. Tiklīdz radās aizdomas, ka "Latvian Dairy" nav spējīgs norēķināties par piegādāto pienu, "Māršava" sadarbību ar kompāniju pārtraukusi.

Auziņš pauda cerību, ka "Latvian Dairy" izdosies atjaunot darbību ar potenciālo investoru atbalstu, kas uzņēmumam varētu palīdzēt atsākt strādāt. Lai arī šādā veidā "Māršava", visticamāk, parādu neatgūs ātri, tas būtu zemniekiem izdevīgākais variants, jo visu naudu izdotos atgūt. Turpretī sliktākais iespējamais problēmas risinājums būtu "Latvian Dairy" bankrots.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apturējusi tiesvedību lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Baltais ceļš" maksātnespējas pieteikumā pret SIA "Latvian Dairy" līdz tiek pieņemts nolēmums "Latvian Dairy" tiesiskās aizsardzības procesa lietā.

Tāpat vēstīts, ka lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Baltais ceļš" bija vērsusies Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā ar pieteikumu atzīt "Latvian Dairy" par maksātnespējīgu.

Aģentūrai LETA līdz šim nav izdevies sazināties ar "Baltais ceļš" valdes priekšsēdētāju Ilzi Aizsilnieci, lai noskaidrotu iemeslus, kādēļ kooperatīvs iepriekš vērsies tiesā ar pieteikumam atzīt "Latvian Dairy" par maksātnespējīgu. Savukārt "Latvian Dairy" ražošanas direktors Arnolds Birulis teica, ka uzņēmumam ir iecelts jauns ģenerālmenedžeris, kurš pieņems turpmākos lēmumus attiecībā uz kompānijas darbību un, iespējams, vēlāk varēs sniegt komentāru notikušā saistībā.

"Māršava" ir reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 355 eiro. "Māršava" iepērk pienu no kooperatīva biedriem un realizē to Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem, kā arī eksportē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!