Foto: Publicitātes foto
Latvijā dibinātais galda spēļu uzņēmums "Brain Games" ir nopircis lietuviešu galda spēļu, pužļu un rotaļlietu tirgotāju "New Media Publishing", portālu "Delfi" informēja "Brain Games" izpilddirektors Raivis Kalniņš.

Ar šo pirkumu "Brain Games" paplašina tirdzniecības vietu skaitu un kļūst par plašāko galda spēļu veikalu ķēdi Baltijā. Tiek uzsvērts, ka "New Media Publishing" pirkums ievērojami paplašinās "Brain Games" vairumtirdzniecības sortimentu.

"Brain Games" tirgū darbojas 15 gadus, pērn tā kopējais grupas apgrozījums bija 3,7 miljoni eiro. Nopērkot "New Media Publishing", uzņēmuma Baltijas biznesa portfelim provizoriski tiekot pievienots 1,3 miljoni eiro apgrozījums.

"Jau pirms uzņēmuma pirkuma "Brain Games" izplatīja Baltijā arī Lietuvā ražotās galda spēles. Nopirkām "New Media Publishing", jo tas ideāli papildina mūsu veikalu tīklu – "Brain Games" būs tuvāk gala patērētājiem un mēs varēsim vēl aktīvāk piedalīties Lietuvas galda spēļu kultūras veidošanā. Turklāt tas arī palīdz mums paiet pāris soļus tuvāk mūsu vīzijas īstenošanai – lai galda spēles kļūtu par vienu no populārākajiem hobijiem Baltijā. Pēc mūsu rīcībā esošajiem datiem, Latvijā populārākās galda spēles – dambrete, šahs – ir gandrīz 70% mājsaimniecību. Vēlamies rosināt interesi arī par citām spēlēm, tāpēc mūsu veikalos ir pieejamas vairāk nekā 2000 dažādas spēles," stāsta Kalniņš.

Viņš akcentē, ka pērn Eiropai piederējuši 37% kopējās spēļu tirgus daļas, kam sekoja Ziemeļamerika, Āzija, Tuvie Austrumi un Dienvidamerika. Eiropā izplatītākās ir klasiskās un uz ekonomikas tematiku orientētās spēles. Pēc "Technavio" pētījuma, galda spēļu bizness globāli palielināsies par 5,17 miljardiem ASV dolāru laika posmā no 2019. līdz 2023. gadam. Tas nozīmē, ka spēļu bizness palielinās tirgus daļu vairāk nekā divas reizes, sasniedzot vairāk nekā 12 miljardus ASV dolāru vērtību 2023. gadā, norāda Kalniņš.

Šobrīd uzņēmuma spēļu pārdošanas topā ir tādas spēles kā "Saboteur", "Catan" un "Icecool". Tieši šī Latvijā radītā galda spēle "Icecool" ir ieguvusi arī plašu atpazīstamību pasaulē, iegūstot vairāk nekā 20 starptautiskas godalgas, tajā skaitā 2017. gadā iegūta visprestižākā galda spēļu balva "Gada labākā spēle" ("Spiel des Jahres") bērnu spēļu kategorijā. "Icecool" kopumā tiek tirgota vairāk nekā 40 pasaules valstīs.

Pēc pirkuma "Brain Games" piederēs 12 veikali. Divi veikali Rīgā, trīs Igaunijā (Tallinā un Tartu) un septiņi veikali no "New Media Publishing" nopirkšanas, kuru veikali "Galvosukiu Pasaulis" Lietuvā atrodās Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Paņevežā un Šauļos. Turklāt spēles ir iespējams iegādāties arī "Brain Games" un "Galvosukiu Pasaulis" internetveikalos.

"Brain Games" grupā ietilpst SIA "Brain Games", kas nodarbojas ar spēļu, pužļu un galvas mežģu pielāgošanu un izplatīšanu vietējam – Baltijas tirgum, "Brain Games Publishing", kas darbojas kā galda spēļu izdevniecība un jaunu galda spēļu izstrādātāji, "Brain Games" OU (Igaunija), "Brain Games USA" LLC (ASV), "Brain Games Publishing" SIA (Latvija) un tagad arī "New Media Publishing" UAB (Lietuva).

SIA "Brain Game" vienīgais īpašnieks ir Egils Grasmanis, liecina "Lursoft" dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!