Foto: Arhīva foto
Latviešu izcelsmes amerikāņu aktieris Džons Romualdi, kurš atveidojis epizodisku lomu šoruden kinoteātros demonstrētajā Holivudas filmā "Stabilizators", Ventspilī atjauno savu senču īpašumu, lai ierīkotu tur viesu māju tūristiem.

Namīpašumu Ventspilī, Saules ielā 40, aktiera ģimene mantojusi no vecvecākiem, kuri tur dzīvojuši pirms Otrā pasaules kara. Ventspilī dzimusi arī Džona Romualdi māte, kura kopā ar vecākiem Otrā pasaules kara beigās emigrējusi uz ASV un vēlāk apprecējusies ar itāli - Džona tēvu.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 90.gados Romualdi ģimene padomju laikā nacionalizēto namīpašumu atguvusi. Līdz pat šim gadam tur dzīvojuši īrnieki, tomēr viņu maksātspēja bijusi zema. Nepieciešami lieli kapitālieguldījumi, lai īpašumu savestu kārtībā, bet ar iekasētajām zemajām īres maksām bijis iespējams paveikt tikai pašus neatliekamākos darbus, piemēram, salabot tekošo jumtu. "Mana māte vēlējās šo īpašumu pārdot, bet man izdevās viņu no tā atrunāt," atzina Romualdi, skaidrojot, ka tā dzimusi ideja ierīkot ģimenes īpašumā viesu māju.

Īrnieki iepriekš brīdināti, un viņiem dots pietiekami daudz laika, lai atrastu citu dzīvesvietu. Šī gada vasarā, kad mājā vairs nebija īrnieku, nolemts veikt tirgus izpēti tūristu izmitināšanas biznesā. Divi dzīvokļi bijuši diezgan pieņemamā stāvoklī un tik daudz aprīkoti, lai tos varētu piedāvāt tūristiem kā naktsmītnes. "Tie dzīvokļi nav īpaši jauki, ar diezgan vecām mēbelēm - tikai pats minimums. Taču abi dzīvokļi bija pilnībā aizpildīti visu vasaru, līdz pat augustam," atzina Romualdi. "Mēs sapratām, ka tas strādā un ka mums ir jāizremontē un jāaprīko arī pārējie dzīvokļi," atklāja Romualdi. Plānots, ka dzīvokļus vasaras periodā četrus mēnešus piedāvās tūristiem kā naktsmīnes, bet pārējā laikā tos varētu izīrēt kā pagaidu dzīvesvietu uz astoņiem mēnešiem.

Pavisam Romualdi ģimenes mantotajā īpašumā ir astoņi dzīvokļi. Divi no tiem ir studijas tipa, bet pārējie - plašāki.

Romualdi ASV galvenokārt strādājis kā aktieris nacionāla mēroga televīzijas reklāmās. Viņš lēš, ka 10 gadu laikā piedalījies aptuveni 60 reklāmās. Savulaik viņš ieguvis jurista grādu Pitsburgas Universitātē, taču savu karjeru izvēlējies veidot citās jomās, gan piedaloties reklāmās, gan kā modelis preču katalogiem. Romualdi filmējies arī vairākās spēlfilmās. Šoruden uz ekrāniem nonākušajā filmā "Stabilizators" ("The Equalizer"), kur galveno lomu atveido Denzels Vašingtons, Romualdi iejuties aģenta Mozlija tēlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!