Foto: Publicitātes foto
Rūpes par vidi, kurā dzīvojam, nav tikai Eiropas prioritāte, bet nu jau šis jautājums kļuvis par dienaskārtības vienu no pirmajiem punktiem visā pasaulē. Pie šādas atziņas nonācis SIA “Amber Wood” vadītājs Ivars Akerfelds, atgriežoties no vizītes Ķīnā, kur plānots paplašināt uzņēmuma eksportu.

SIA "Amber Wood" aktīvi iesaistās uz ražošanas efektivitāti un vides ekoloģiju orientētu projektu īstenošanā, tostarp ražo ozola un oša masīvkoka daudzslāņu grīdas dēļus un parketu ar zīmolu "Stalgen", ar ko nolemts startēt milzīgajā Āzijas tirgū.

"Apvienojot zināšanas un pasaulē modernākās tehnoloģijas pilna cikla koksnes pārstrādes procesā iegūti produkti ar uzlabotām ekspluatācijas īpašībām. Respektējot pieaugošās ekoloģiskās prasības pret cilvēku un vidi, produktu izgatavošanas procesā izmantotas visaugstākajām vides prasībām atbilstošas sastāvdaļas," saka Akerfelds, piebilstot, ka rūpes par to, kur un kā dzīvojam, vairs nav modes liet, bet kļuvusi par ikdienu.

Foto: Publicitātes foto
Pirms došanās uz Ķīnu ar Latvijas, Igaunijas un Somijas uzņēmēju delegāciju, uzņēmums veicis tirgus analīzi, vērtējot, ko konkurenti piedāvā šajā produktu kategorijā. Secināts, ka, pieaugot centieniem ierobežot vides piesārņojumu, arī šajā valstī liela uzmanība tiek pievērsta ekoloģiski tīru un apkārtējās vides prasībām piemērotu produktu izmantošanu būvniecībā.

"Pēc tirdzniecības misijas pirmā posma esam guvuši pārliecību, ka to patērētāju skaits, kam šīs vērtības ir svarīgas, arvien palielinās. Ņemot vērā šo apstākļus, uzskatām, ka SIA "Amber Wood" ražotajiem grīdas segumiem ir potenciāls Ķīnas tirgū," saka Akerfelds.

Foto: Publicitātes foto
Viņu šajā vizītē galvenokārt pārsteidza straujā valsts attīstība, apvienojot plānveida un brīvā tirgus ekonomiku, kā arī atsaucība, kas nākusi no pašvaldību puses, un sabiedrības atvērtība. Uzņēmuma pārstāvis arī uzskata, ka digitalizācijas līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, salīdzinot ar Eiropas valstīm, kas noteikti var noderēt dažādu preču un pakalpojumu eksportēšanai arī no Latvijas.
Foto: Publicitātes foto
Par galvenajiem izaicinājumiem Akerfelds min profesionāla un motivēta sadarbības partnera atrašanu, lai veiksmīgi organizētu SIA "Amber Wood" produkcijas pielāgošanu Ķīnas tirgus prasībām un tradīcijām. Taču vienlaikus viņš norāda, ka Eiropas Savienības projekta "LEF Network to China" ietvaros redz iespēju veiksmīgas kopstrādes veidošanu ar partneriem no Latvijas, Igaunijas un Somijas. "Domājams, ka māju ražotājiem mūsu produkcija un grīdu segumu komplektēšana varētu būt ļoti interesants risinājums," piebilst Akerfelds.

Projekts "LEF Network to China" tiek finansēts pārrobežu sadarbības programmas "Interreg Central Baltic programm" ietvaros, kā mērķis ir attīstīt reģiona konkurētspējīgu ekonomiku, veicinot jaunu tirgu apgūšanu un eksportu. Saistībā ar to, ka Ķīnas biznesa specifika prasa ilgtermiņa attiecību veidošanu ar potenciālo sadarbības partneri Ķīnā, projekta formāts paredz fokusētu darbu ar konkrētiem septiņiem uzņēmumiem no Latvijas, pieciem no Somijas un septiņiem no Igaunijas. Nākamie soļi ietver dalību izstādē Ķīnā, biznesa braucienus, apmācības un mārketinga konsultācijas uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!