Foto: AP/Scanpix

Šī gada deviņos mēnešos Latvijā kopumā saražoti 6,14 miljoni dekalitru alus, kas ir par 13,8% mazāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Deviņos mēnešos Latvijā ievesti 7,12 miljoni dekalitru alus, un tas ir par 13,93% vairāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos. Kopumā deviņos mēnešos Latvijā patēriņam nodoti 12,12 miljoni dekalitru alus, un tas ir par 0,52% mazāk nekā 2015.gada deviņos mēnešos.

No Latvijas izvestā alus apjoms deviņos mēnešos samazinājies par 15,2% - ja 2015.gada deviņos mēnešos no Latvijas izveda 919 600 dekalitrus alus, tad šī gada deviņos mēnešos izvesti 779 842 dekalitri.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Latvijā kopumā saražoti 8,564 miljoni dekalitru alus, kas ir par 12% mazāk nekā 2014.gadā. Pērn Latvijā ievesti 7,854 miljoni dekalitru alus, un tas ir par 2% mazāk nekā 2014.gadā.

VID dati arī liecina, ka šī gada deviņos mēnešos populārākais alkoholiskais dzēriens Latvijā, tāpat kā pērn, bijis alkoholiskais kokteilis "Cēsu Džons", bet populārākais alus ir "Cēsu Premium" (ražotājs - AS "Cēsu alus"). Vēl pirmajā pusgadā populārākais alus bija "Miezītis" ("Cēsu alus"), kas tagad atrodas otrajā vietā.

No "Top 10" populārākajiem alkoholiskajiem dzērieniem deviņos mēnešos otrais bijis alkoholiskais kokteilis "Cēsu 14%", bet trešajā vietā ir alkoholiskais kokteilis "Dins". Ceturtais populārākais dzēriens ir dzirkstošais vīns "Bosca", bet piektajā vietā ir sidrs "Somersby". Sestajā vietā ir alkoholiskais kokteilis "Black Balsam", bet septītajā vietā - dzirkstošais vīns "Rīgas šampanietis". Astotajā vietā deviņos mēnešos ir brendijs "Bonaparte", devītajā vietā - sidrs "Fizz". Desmitajā vietā ir stiprinātais vīns "Agdam".

Starp "Top 10" populārākajām alus markām gada deviņos mēnešos trešajā vietā bija "Apinītis stiprais" ("Aldaris"), kam seko "Aldara gaišais" ("Aldaris"), "Lāčplēsis gaišais" ("Cido grupa"), "Walter" ("Cēsu alus"), "Aldaris 1865" ("Aldaris"), "Līvu pilzenes" (SIA "Cido grupa"), "Cēsu brūža" ("Cēsu alus"), un "Tērvetes senču" (AS "Tērvetes AL") alus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!