Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvija atbalsta Eiropas Komisijas (EK) rekomendāciju atvērt pievienošanās sarunas ar Serbiju sadaļā par zivsaimniecību, liecina valdībā iesniegtais Ārlietu ministrijas (ĀM) informatīvais ziņojums.

Lai novērtētu Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu gatavību sākt sarunas konkrētās ES politiku jomās, EK veic kandidātvalstu nacionālo tiesību aktu atbilstības ES prasībām izvērtēšanu. Serbijas tiesību aktu izvērtēšana tika sākta 2013. gada septembrī.

Serbijas ES pievienošanās sarunās ir 35 sadaļas. Tajās sarunu sadaļās, kur ES dalībvalstis ir noteikušas sarunu atvēršanas vai slēgšanas nosacījumus, EK uzrauga to izpildi. Līdz šī gada 19. jūnijam sarunās ar Serbiju tika atvērtas 12 sarunu sadaļas un divas no tām ir provizoriski slēgtas.

Tiesību aktu caurskatīšanas gaitā EK ir secinājusi, ka Serbija ir pietiekami gatava sarunu sākšanai 13. sadaļā Zivsaimniecība, norāda ĀM.

Serbijai ir jāturpina tiesību aktu saskaņošana ar sadaļā ietverto ES tiesību aktu kopumu, kā arī to efektīva īstenošana un izpilde. Provizoriskai sadaļas slēgšanai EK ir izvirzījusi Serbijai nosacījumu iesniegt rīcības plānu, kas līdz pievienošanās dienai nodrošinās pilnīgu atbilstību ES tiesību aktu prasībām, tostarp attiecībā uz akvakultūru un nelegālas, nereģistrētas un neregulētas zvejas kontroles pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!