Foto: DELFI
Baltijas valstīm jāpanāk progress kopīgajos enerģētikas un infrastruktūras attīstības projektos, tostarp jautājumā par sašķidrinātās gāzes termināļa izbūves vietu un „Rail Baltica” - piektdien, 1.aprīlī, tikšanās laikā uzsvēra Saeimas deputāti, kuri Baltijas Asamblejā (BA) pārstāv Latviju, un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viens no prioritārajiem jautājumiem Baltijas Asamblejas un Baltijas Ministru padomes sadarbībā ir panākt vienošanos par sašķidrinātās gāzes termināļa izbūves vietu. BA Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Reirs akcentēja, ka termināļa izveide nozīmētu Latvijas enerģētisko neatkarību. Viņš sacīja, ka arī pēc ekspertu viedokļa Latvija ir piemērotākā vieta termināļa izbūvei, un tas ir izdevīgi arī citām Baltijas valstīm.

Šobrīd BA gaida atbildīgo Baltijas valstu ministru pārskatus par veiktajām darbībām „Rail Baltica" projektā. Šobrīd ir vislabākais laiks šī kopīgā infrastruktūras objekta īstenošanai un pie „Rail Baltica" jautājuma jau tuvākajā laikā ir jāatgriežas, vienojās BA.

BA ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm, kā arī, lai paustu kopēju nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. BA veido nacionālās delegācijas, kurās ir 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!