Foto: LETA

Latvijā degvielas patēriņš kopš Covid-19 pandēmijas ir samazinājies un, visticamāk, neatgriezīsies kādreizējā līmenī, teic SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

"Cilvēkiem naudas resursu ir tik, cik ir", saka Beiziķis, norādot, ka 2022.gadā iedzīvotāji tērēja būtiski vairāk līdzekļu degvielas iegādei nekā iepriekš, taču daudzums, ko var iegādāties, ir samazinājies.

"Mēs redzam, ka kopš vasaras sākuma, kad degvielas cena pārsniedza divus eiro litrā, privātpersonas pērk mazāk degvielas. Manuprāt, būtiskākais samazinājums varētu būt Rīgā un Rīgas reģionā, kur cilvēki, iespējams, ir atraduši alternatīvus pārvietošanās veidus, piemēram, sabiedrisko transportu, velosipēdus," teic Beiziķis, piebilstot, ka savukārt reģionos īpaši daudz alternatīvu nav, uz darbu ir jābrauc, tādēļ cilvēki vairāk taupa uz brīvdienu izbraucieniem un ceļojumiem.

Vienlaikus "Neste Latvija" vadītājs norāda, ka komercsektors darbu turpina kā ierasts un arī degvielas patēriņš šajā segmentā nav būtiski mainījies.

Runājot par kopējo degvielas patēriņu, Beiziķis pauž, ka Latvijā "visaugstākais pīķis" bija 2019.gadā. "Kopš Covid-19 patēriņš ir samazinājies, un es neticu, ka tas atgriezīsies kādreizējos līmeņos gan ekonomiskāku auto dēļ, gan augstāku degvielas cenu dēļ," teic "Neste Latvija" vadītājs, paužot cerību, ka saglabāsies stabils patēriņš apmēram pašreizējā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!