Foto: DELFI
Latvijā šogad desmit mēnešos reģistrēti 503 jauni smagie komercauto (virs 16 tonnām), kas ir par 427 automašīnām jeb 45,9% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

Tostarp reģistrētas 239 jaunas "Volvo" markas automašīnas, kas ir 47,5% no visām reģistrētajām smagajām komercautomašīnām, bet 31% no visām reģistrētajām smagajām komercautomašīnām ir "Scania", kuru skaits sasniedzis 156 automašīnas.

Salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, šogad desmit mēnešos reģistrēts par 31,5% mazāk "Volvo" markas smago automašīnu un par 54,5% mazāk "Scania" markas smago automašīnu.

Savukārt reģistrēto "MAN" automašīnu skaits samazinājies par 47,9% - līdz 38 vienībām.

Tāpat šogad desmit mēnešos reģistrēta 31 "Renault" markas smagā automašīna, kas ir par 6,2% mazāk un 24 "Mercedes Benz" automašīnas, kas ir par 65,7% mazāk. Reģistrētas arī sešas "Scania/Zoeller Tech", piecas "DAF", divas "Iveco", kā arī pa vienai "Kamaz" un "Tatra" markas smagajām kravas automašīnām.

Pērn desmit mēnešos kopā tika reģistrētas 930 jaunas komercautomašīnas virs 16 tonnām. Tostarp populārākās, tāpat kā šogad, bija "Volvo" un "Scania" markas automašīnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!