Foto: DELFI
Uzņēmums SIA "Vianets" Latvijā sācis attīstīt ekociematu tīklu "Blagodat", un viens no ekociematiem ir nosaukts Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdā - "Putinka", informēja "Vianeta" pārstāvis Aleksejs Holostovs, kas ir apvienības "Saskaņas centrs" (SC) biedrs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums kopš 2011.gada decembra pilnībā pieder Holostova sievai Jeļenai Holostovai, savukārt pirms tam kompānijas īpašnieks bija viņš pats.

"Latvija ir Krievijai vistuvākā Eiropas Savienības valsts, kurā ir visvairāk krieviski runājošo, turklāt tā izceļas ar savu attieksmi pret vides saglabāšanu. Ekociemati atrodas vienīgi ekoloģiski tīrās vietās - Ķemeru nacionālajā parkā vai tā tuvumā," ekociematu izveidi pamato bijušais Saeimas deputāts Holostovs.

Pirmais ekociematu tīkla ciemats nosaukts par godu Putinam - "Putinka". "Mēs esam pārliecināti, ka Latvijai ir liels gods, ka viena no tās apdzīvotajām vietām nosaukta par godu tik ievērojamam cilvēkam, kurš sniedzis lielu ieguldījumu Krievijas un visas pasaules attīstībā," norāda Holostovs.

Viņš piebilda, ka ekociematu tīkla attīstība sākta pirms diviem mēnešiem. Jautāts, kādas investīcijas tiek ieguldītas ciematos, Holostovs sacīja, ka tas ir noslēpums, vien norādīja, ka investori ir vietējie iedzīvotāji.

Ekociemats "Putinka" atrodas Rīgas rajonā starp Rīgu un Jūrmalu. "Putinku" veido deviņi zemesgabali, kuru platība ir no 2500 līdz 3300 kvadrātmetriem.

Ekociematā zemesgabali tiek pārdoti par 20 000 līdz 50 000 eiro (14 000 līdz 35 000 latu), pircējiem tiek piedāvāti arī celtniecības pakalpojumi - "Finndomo" saliekamās koka karkasu mājas, kuras piegādā Somijas uzņēmums "Omatalo OY".

"Iegādājoties veselu ekociematu, tiek sniegta iespēja to nosaukt par godu savai ģimenei, zīmolam vai par godu mīļotajam cilvēkam. Jau saņemti daudzi pieteikumi no pazīstamiem politiķiem, sportistiem un šovbiznesa zvaigznēm, kuras vēlas piedalīties projektā," piebilda Holostovs.

Patlaban jau ir nopirkti divi zemesgabali un sākta māju celtniecība, sacīja Holostovs. Viņš piebilda, ka par zemesgabaliem ekociematos ir interese ne tikai no Krievijas, bet arī no Kazahstānas, Ukrainas, Baltkrievijas, kā arī no Latvijas pircējiem.

Uzņēmuma mājaslapa "www.blagodat.eu" liecina, ka patlaban tiek attīstīti pieci ekociematu projekti - "Putinka", "Medvedevka" (seši zemesgabali), "Valuevka" (divi zemesgabali), "Viktorijas" (seši zemesgabali), "Tomi" (septiņi zemesgabali).

"Vianets" ir reģistrēts 2001.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2750 lati. Kā uzņēmuma darbības veids ir norādīta videoierakstu un disku iznomāšana.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!