Foto: Publicitātes attēli
Līdz ar dzīvesstila tirdzniecības centra "Sāga" atklāšanu rudenī Latvijā ienāks pasaulē lielākais sporta zīmolu tirgotājs "Decathlon" ar plašāko veikalu Baltijā. "Decathlon" būs daļa no jaunā tirdzniecības centra koncepta, kas paredz izveidot pirmo sporta klasteri Latvijā, apvienojot vienuviet sporta preču, fitnesa centru piedāvājumu un āra treniņu un atpūtas iespējas, portālu "Delfi" informēja veikala pārstāvji.

"Latvijā pēdējo gadu laikā ir būtiski attīstījies sports, kļūstot par arvien nozīmīgāku iedzīvotāju dzīvesveida sastāvdaļa. Esam pārliecināti, ka mūsu plašais sortiments un unikālais pārdošanas koncepts spēs sekmēt vēl augstāku dzīves kvalitātes līmeni, ko rada sports un saturīgi pavadīts brīvais laiks," norāda "Decathlon Riga" vadītājs Jordans Capski.

Kā norāda SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns, tirdzniecības centra koncepts paredz radīt sporta centru, kurā ikviens sporta entuziasts atrastu sev nepieciešamo – plašāko sporta inventāra un preču klāstu, sporta ekspertu konsultācijas un produkcijas testēšanas iespējas, sporta un fitnesa klubus, kā arī āra sporta un ūdens rekreācijas iespējas. Speciāli "Decathlon" vajadzībām tiks izveidots āra basketbola laukums, kas būs pieejams produkcijas testēšanai uz vietas un arī āra treniņiem un nelielām sacensībām.

"Tāda pasaules zīmola kā "Decathlon" darbības uzsākšana Latvijas tirgū ir pozitīvs signāls tirgus potenciālam. Veikals jaunajā tirdzniecības centrā aizņems 5250 kvadrātmetrus, un būs lielākais Baltijā. Tā plašais produkcijas klāsts aptvers vairāk nekā 70 sporta veidus, piedāvājot jaunākos un labākos risinājumus un attīstot kopumā sporta kultūru," norāda "Colliers Baltics" partneris Ēriks Bergmans.

"Sāga" dzīvesstila tirdzniecības centrs būs vieta, kas apvienos iepirkšanos, atpūtu, sportu un biroju centru un koncentrēsies uz četriem galvenajiem segmentiem - mājlietām, precēm ikdienas vajadzībām, sportu un izklaidi. Blakus centram plānots izveidot dīķi ar labiekārtotu zonu atpūtas baudīšanai, kas būs ne tikai unikāla šī projekta sastāvdaļa, bet arī jauna prakse Latvijas tirgum.

Tirdzniecības centrs atradīsies uz Rīgas un Stopiņu novada robežas, blakus "Ikea" tirdzniecības centram. Jauno tirdzniecības centru plānots nodot ekspluatācijā šī gada rudenī. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetri un plaša stāvvieta 2000 automašīnām.

Francijā izveidotajā "Decathlon" ķēdē ietilpst vairāk nekā 1400 veikalu 47 valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Āfrikā un Āzijā. Kopumā uzņēmumā tiek nodarbināti gandrīz 80 000 darbinieku.

"Sāga" dzīvesstila tirdzniecības centra attīstītājs ir SIA "VPH Latvia", kas attīsta un pārvalda pasaules mēroga komerciālos nekustamos īpašumus starptautiskiem un vietējiem nomniekiem Baltijas valstīs un Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!