Foto: Publicitātes foto

Latvijā izveidota pirmā "Tesla" automašīnu koplietošanas platforma "OX Drive", kas savu darbību uzsāks šī gada 1. jūlijā un līdz gada beigām plāno Latvijā nodrošināt koplietošanas pakalpojumu ar vismaz 130 "Tesla" markas automašīnām Rīgā un Jūrmalā. Attēlā: Juhans Kārma, Egija Gailuma, Kristiāns Karlsons un Kristaps Vasiļjevs.

Jaunizveidotās "Tesla" platformas sākotnējais finansējums veidos 2,5 miljonus eiro. Plānots, ka "Tesla" automašīnu skaits pieaugs periodiski – šobrīd tiek gaidīta nākamā automašīnu partija, bet gada beigās to skaitam ir jābūt vismaz 130 vienībām.

"Tesla" koplietošanas platformas darbību nodrošina SIA "Spaceship", kas reģistrēta 2021. gada martā, tās pamatkapitāls ir 6,61 tūkstotis eiro. Kā vienīgais uzņēmuma patiesais labuma guvējs norādīts Aigars Kesenfelds, liecina Uzņēmumu reģistra informācija. "Spaceship" kapitālā 51,01% pieder AS "Eleving Vehicle Finance", kuras patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds. Savukārt Juhanam Kārmam (Juhan Kaarma) (Igaunija), Egijai Gailumai (Latvija), Kristiānam Karlsonam (Latvija) un Kristapam Vasiļjevam (Latvija) pieder pa 10,59% "Spaceship" daļu katram. Tāpat uzņēmuma īpašnieku vidū ir vairākas komercsabiedrības ar nelielu daļu skaitu.

"Pāreja uz elektromobiļiem Latvijā notiek mērķtiecīgi, tomēr automašīnu augsto cenu dēļ un ierobežotā valsts atbalsta dēļ sabiedrības vēlme pēc tām ir augstāka, nekā reāli lēmumi par pirkumu. Mūsu misija ir padarīt elektromobiļus visiem pieejamus," teic "OX Drive" līdzdibinātāja Egija Gailuma. Uzņēmumā prognozē augstu pieprasījumu šai pakalpojuma un biznesa nišai.

"OX Drive", palielinoties transportlīdzekļu skaitam, plāno piedāvāt arī automašīnu abonementu uz ilgāku laiku – 3, 6, 12 mēneši vai jebkurš vēlamais laika periods, kas nozīmēs, ka uz noteiktu laiku transportlīdzeklis tiek nodots ilgtermiņa nomai. Uzņēmumā norāda, ka šobrīd pilota projekta ietvaros šis pakalpojums uzrādīja augstu pieprasījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!