Foto: Publicitātes attēli
Līdz ar Covid-19 izraisītajiem ierobežojumiem, Latvijā pēdējā mēneša laikā vērojama interneta veikalu attīstība. Vienlaikus martā piereģistrēti vairāk nekā 3000 jaunu ".lv" domēna vārdu, kas ir par teju trešdaļu vairāk nekā pirms gada.

"E-veikali ļauj veikt ikdienas pirkumus, neizejot no mājām. Veikalā iespējams iegādāties gan pārtiku, gan sadzīves preces, saņemot sagatavoto pirkumu grozu tirdzniecības telpās vai ar piegādi mājās visā Latvijā, portālam "Delfi" stāsta uzņēmumā SIA "Poga EP", kurš nesen izveidojis divus e-veikalus "latvijasveikals.lv" un "perconline.lv".

"Laika taupīšana, izmantojot dažādus digitālos risinājumus, kļūst aizvien aktuālāka. Lai uzlabotu iepirkšanās pieredzi, svarīgākais ir piedāvāt elastīgu pieeju, lai katrs pircējs pats var izvēlēties ērtāko risinājumu atkarībā no pirkuma apjoma un veida. Šobrīd novērojam, ka pircēji izmanto e-veikalu, lai iepirktos gan tūlītējam patēriņam, gan ilgākam laikam, kas ir īpaši aktuāli šajos apstākļos, kas valda Latvijā un citviet pasaulē," norāda uzņēmumā.

Šobrīd e-veikalos veiktie pasūtījumi piegādei uz mājām tiekot komplektēti "Poga EP" tirdzniecības vietā. Pasūtījuma izpildes laiks darba dienās ir līdz 48 stundām, savukārt brīvdienās veiktie pasūtījumi tikšot izpildīti tekošajā otrdienā.

Domēnu reģistrēšanas rekords

Martā piereģistrēti vairāk nekā 3000 jaunu ".lv" domēna vārdu, kas ir par teju trešdaļu vairāk nekā pirms gada, aģentūru LETA informēja ".lv" domēnu reģistra "Nic.lv" vadītāja Katrīna Sataki.

Viņa atzina, ka visaktīvākais ir bijis laika periods no 9. līdz 13.martam, kad situācija valstī par tālāko rīcību vēl nebija skaidra. Pāris dienu laikā tika reģistrēti apmēram 600 jaunu ".lv" domēna vārdu, no kuriem aptuveni 30 bija tādi, kas satur "covid", "corona", "viruss", kā arī citus šo terminu atvasinājumus.

Šāda tendence gan bijusi paredzama, jo līdzīgi ar vīrusa tēmu saistīti domēna vārdi reģistrēti daudzviet pasaulē.Sataki norādīja, ka Latvijas domēna vārdu reģistra uzturētājs šo pieaugumu saista ar faktu, ka daudzi uzņēmumi pārorientējas uz darbu attālinātā režīmā, digitalizējot pakalpojumus.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā vismaz līdz 14. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!