Foto: DELFI

Mazumtirdzniecības apmērs Latvijā šā gada janvārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 7,2%, kas ir krietni straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien publiskotie dati par 20 bloka dalībvalstīm.

Straujāks nekā Latvijā mazumtirdzniecības apmēra pieaugums janvārī salīdzinājumā ar 2017.gada janvāri starp ES valstīm bijis vien Rumānijā (+11%) un Ungārijā (7,5%), bet nedaudz mazāks kāpums reģistrēts Francijā (+6,3%), Maltā (5,8%) un Lietuvā (5,4%).

Tikmēr samazinājums fiksēts vienīgi Igaunijā (-0,9%) un Beļģijā (-0,2%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī, salīdzinot ar 2017.gada janvāri, palielinājies kopumā par 2,7%, bet eirozonā - par 2,3%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs janvārī gan ES, gan eirozonā saruka par 0,1%.

Mēneša laikā mazumtirdzniecības apmērs samazinājies deviņās ES dalībvalstīs, par kurām ir pieejami dati, pieaudzis desmit valstīs, bet Lielbritānijā tas saglabājās nemainīgs. Straujākais kritums šajā periodā fiksēts Igaunijā (-2,4%), Beļģijā (-1,6%), Maltā (-1,4%) un Slovākijā (-1%). Toties lielākais pieaugums bijis Latvijā (+2,1%), Somijā (+1,3%), Ungārijā (+1,1%), Austrijā (+0,7%), kā arī Lietuvā, Francijā un Luksemburgā (visās valstīs +0,6%).

Dati nav pieejami par Čehiju, Īriju, Grieķiju, Spāniju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!