Latvijā radīts pasaulē pirmais caur dzintaru filtrētais degvīns
Foto: Latvijas balzāms

Baltijas lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams'' (LB), sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes zinātniekiem, radījis "Amber Gold" - caur dzintaru filtrētu degvīnu. Kompānija uzskata, ka ir pirmā pasaulē, kas šādu filtrēšanas metodi izgudrojusi.

Degvīna filtrācijas procesā izmantotais Baltijas dzintars iepriekš tiek attīrīts, izmantojot Latvijas zinātnieces, inženierzinātņu doktores Ingas Ļašenko patentēto dzintara attīrīšanas metodi, stāsta LB  Komunikācijas vadītāja Dana Hasana.

Kā atklāj uzņēmuma stipro alkoholisko dzērienu galvenā tehnoloģe Aija Zablocka, sākotnēji, sadarbojoties ar Latvijas zinātniekiem un kādu Krievijas filtru izgatavošanas uzņēmumu, tika izstrādāti vairāku tipu filtri, pielietojot dažādas dzintara frakcijas - gan granulas, gan sīki samaltu dzintaru.

"Vairāku eksperimentu rezultātā degvīna "Amber Gold" ražošanai izvēlējāmies tehnoloģiju, kas ietver divu pakāpju filtrāciju - attīrīta un apstrādāta dzintara kompozītpavedienu filtram seko filtrācija caur filtru ar dzintara granulām," skaidro tehnoloģe.

LB lielākais akcionārs ir Krievijas izcelsmes miljardierim Jurijam Šefleram piederošais Luksemburgā reģistrētais uzņēmums  "SPI Group". LB  ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem - tā produkcija ar "SPI Group"  starpniecību pieejama vairāk nekā 160 valstīs un vairāk nekā 35 pasaules valstīs tiešā eksporta ceļā.

Source

DELFI Bizness

Tags

Latvijas Balzams
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form