Latvijas lielākā Interneta servisa kompānija – a/s “Parks LvNet” kopā ar Igaunijas partnerfirmu “MicroLink” ir izveidojušas Baltijas mēroga Interneta holdingu.
A/s “Parks LvNet” sadarbībā ar Igaunijas lielāko IT kompāniju “MicroLink” publiski paziņo par Baltijas Interneta kompānijas izveidošanu un atklāj jaunas paaudzes Interneta staciju —
DELFI portālu
http://www.delfi.lv. Jaunās kompānijas mērķis ir izveidot integrētu Interneta vidi, kurā būtu koncentrēti visi jau esošie un nākotnē paredzamie Interneta pakalpojumi. Kompānijā pašlaik tiek nodarbināti gandrīz 150 cilvēku.

DELFI sastāvā ietilpst vadošās Igaunijas un Latvijas Interneta pakalpojumu firmas — “MicroLink Online” un “Parks LvNet” —, kā arī svarīgākie Interneta portāli Online.ee, all.lv, Riga.lv un Navigators.lv. Paplašinot savu darbību, decembrī DELFI uzsāks darbu arī Lietuvā.

“Tie, kas mīt ārpus Latvijas, Igaunijas un Lietuvas, Baltiju noteikti uzskata par vienotāku pasaules reģionu nekā tas šobrīd šķiet mums pašiem. Delfi ideja ir izmantot šo valstu potenciālu, apvienot lokālo kompāniju zināšanas un izpratni par savu valsti ar internacionālas kompānijas iespējām un perspektīvām,” šādi DELFI izveidošanas ideju un nepieciešamību komentē a/s Parks LvNet prezidents Einārs Bindemanis.

DELFI Baltijas valdes priekšsēdētājs Ville Jehe rezumē: “Delfi misija ir vienkārša — padarīt Internetu saprotamu, pieejamu un lietderīgu ikvienam Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotājam. DELFI zināmā mērā var salīdzināt ar virtuālu klubu, kura biedriem ir pieejams Internets, ātri iegūstama nepieciešamā informācija un kuri var izmantot e-komercijas iespējas, atrodoties vienā Interneta vidē.”

Jaunais Interneta portāls DELFI.lv ir pirmais trešās paaudzes portāls Baltijā. DELFI.lv apvieno operatīvu un ietilpīgu ziņu servisu, augstas kvalitātes katalogu sistēmu, meklētājserveri, integrētas e-komercijas iespējas un bezmaksas e-pasta pakalpojumus. DELFI.lv ir arī vienīgais portāls Baltijā, kas piedāvā personalizācijas iespējas.

DELFI.lv ir izveidots, apvienojot populārākā Latvijas serveri Navigators.lv un visvairāk apmeklēto Igaunijas serveri Online.ee. Līdz šim kopējais šo serveru apmeklējumu skaits ikdienas sasniedza 150 000 ekspozīciju. Arī Igaunijā DELFI.ee nomainīja tā priekšgājēju Online.ee.

DELFI pamatkapitālā ir ieguldīts 1 miljons latu, un tiek plānots, ka 2000. gadā jaunās kompānijas apgrozījums sasniegs 6 miljonus latu. Pirmajā darbības gadā peļņa netiek plānota. DELFI īpašnieki ir Baltijas Investīcijas Fonds, Baltijas Republiku fonds, Kanādas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pilsoņi.

“Parks LvNet” ir lielākā Interneta pakalpojumu kompānija Latvijā, kas kontrolē 40% no iezvanpieejas tirgus. “Parks LvNet” tiks pārdēvēts par a/s “DELFI”. “Parks LvNet” šobrīd nodrošina Interneta pieslēgumu 6000 iezvanpieejas klientu un 440 izdalīto līniju klientu. “Parks LvNet” bija pirmā kompānija, kas ieviesa FreePC projektu Latvijā.

Sakarā ar DELFI izveidi arī Igaunijas lielākā Interneta pieslēguma kompānijas “MicroLink Online” jaunais nosaukums būs “DELFI Online”. “DELFI Online” kontrolē gandrīz 30% Igaunijas Interneta pakalpojumu tirgus. “DELFI Online” ir 10 700 iezvanpieejas klientu un 820 izdalīto līniju klientu.

“MicroLink” ir lielākais informācijas tehnoloģiju koncerns Baltijā. Tajā ietilpst 18 apakškompānijas. Šīs grupas konsolidētais apgrozījums 1998./99. finansu gadā bija 435 miljoni kronu. DELFI apvienos visas ar Internetu saistītās kompānijas, kas ietilpst “MicroLink” grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!