Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas un Gērnsijas valdības parakstīs valstu līgumu par informācijas apmaiņu attiecībā uz nodokļiem, paredz otrdien valdībā akceptētais likumprojekts.

Valdība līguma parakstīšanai pilnvaroja Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Eduardu Stipro.

Finanšu ministrijā (FM) skaidro, ka pašreiz Gērnsijas un Latvijas nodokļu administrācijām nav pienākuma atbildēt uz otras puses kompetentās iestādes pieprasījumu par informācijas sniegšanu par nodokļu maksātāju darījumu partneriem pirmajā valstī un otrādi. Bez minētās informācijas ir apgrūtināta pušu rezidentu ārvalstīs gūto ienākumu aplikšana ar nodokļiem, kā arī ir problemātiski piemērot vairākas speciālās nacionālo nodokļu normatīvo aktu normas.

Likumprojekta mērķis ir radīt likumīgu pamatu kompetento iestāžu tiešai sadarbībai un novērst iespējas izvairīties no nodokļu maksāšanas. Līguma projekts ir izstrādāts, balstoties uz Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) 2002.gada parauglīgumu par informācijas apmaiņu par nodokļu jautājumiem, skaidro FM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!