Foto: DELFI

AS "Olainfarm" piederošā SIA "Latvijas Aptieka" 2020.gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 27,6 miljoniem eiro, bet peļņu – līdz 1,3 miljoniem eiro, informē "Lursoft Klientu portfelis".

"Būtiskas izmaiņas apgrozījumā radīja ar likumdošanu noteiktie pakalpojumu ierobežojumi ambulatorajās iestādēs, tirdzniecības centros un veikalos. Tie ne tikai kontrolēja klientu plūsmu, bet atsevišķās nozarēs plūsma pat tika slēgta. Šie ierobežojumi tieši vai pastarpināti skāra ne tikai atsevišķas aptiekas, bet arī uzņēmumu kopumā," norādīts SIA "Latvijas Aptieka" vadības ziņojumā. Tiesa, neskatoties uz iepriekšminētajām problēmām, uzņēmumam aizvadītajā gadā izdevās sasniegt plānoto 2020.gada apgrozījumu.

Šogad SIA "Latvijas Aptieka" paredzējusi padziļināt darbību e-komercijas un digitālā mārketinga virzienā, palielināt rentabilitāti, attīstīt sadarbību ar segmentētām klientu kategorijām un īstenot personāla apmācības.

Aizvadītā gada beigās SIA "Latvijas Aptieka" piederēja 68 aptiekas visā Latvijā, kā arī kosmētikas vairumtirdzniecības noliktava. Pēc "Lursoft" pieejamās informācijas, pagājušajā gadā SIA "Latvijas Aptieka" nodarbināja 294 darbiniekus.

Pērn SIA "Latvijas Aptieka" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 1,71 miljonu eiro, tostarp 1,15 miljonus eiro valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,55 miljonus eiro iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!