Foto: DELFI

SIA "Latvijas aptieka" apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 28,74 miljoniem eiro, kas ir par 4,16% vairāk nekā gadu iepriekš, tādējādi sasniedzot savas darbības laikā augstāko apgrozījuma rādītāju, liecina "Lursoft Klientu porfeļa" publiskotā informācija.

Atšķirībā no apgrozījuma, peļņa piedzīvojusi kritumu, samazinoties no 1,29 miljoniem eiro 2020.gadā līdz 0,82 miljoniem eiro pērn.

"Uzņēmums ir turpinājis sekmīgu darbu, nodrošinot nepieciešamo preču sortimentu, klientu piesaisti, ieviešot piesardzības pasākumus, kas ļāva mazināt darbinieku saslimstības risku un nodrošināt aptieku darba nepārtrauktību," teikts SIA "Latvijas aptieka" vadības ziņojumā.

Uzņēmums arī norādījis, ka ar Covid-19 izplatību saistītie ierobežojumi – telpu platības ierobežojumi uz vienu apmeklētāju, samazinātais aptieku darba laiks, kā arī "zaļās" zonas ieviešana tirdzniecībā – negatīvi atsaucās uz klientu plūsmu un skaitu.

"Pakalpojumu sniegšanas ierobežojums klientiem bez sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem radīja arī darbinieku deficītu," teikts SIA "Latvijas aptieka" vadības ziņojumā. "Lursoft" dati rāda, ka pagājušajā gadā SIA "Latvijas aptieka" bija darba devējs 305 darbiniekiem.

Turpmākajos gados SIA "Latvijas aptieka" izaugsme tiks saistīta ar e-komercijas attīstību, privātās preču zīmes produktu portfeļa attīstību, kā arī sortimenta un pakalpojumu paplašināšanu.

SIA "Latvijas aptieka" 2021.gada beigās piederēja 68 aptiekas visā Latvijā, kā arī kosmētikas vairumtirdzniecības noliktava.

SIA "Latvijas aptieka" reģistrēta pirms 30 gadiem un pieder farmācijas kompānijai AS "Olainfarm". Pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā SIA "Latvijas aptieka" samaksājusi 1,93 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!