Foto: Publicitātes foto
Latvijas arbūzu audzētājiem šogad raža ir ļoti slikta nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ, pastāstīja aptaujātie arbūzu audzētāji.

Arbūzu audzētājs Jānis Haļzovs norādīja, ka šogad raža ir piecas reizes mazāka nekā pērn, uzsverot, ka ražas apjomi citur var arī atšķirties. "Arbūzu raža atšķiras kā kurā vietā, jo tā ir atkarīga no tā, kādu katrs audzētājs izvēlās audzēšanas metodi, kā arī kāds sēklu maisījums tiek izmantots," norādīja Haļzovs.

Viņš skaidroja, ka arbūzu ražu šogad ietekmējuši lietainie laikapstākļi, arbūziem radot lapu un kātu puvi, kā arī citas problēmas.

Tāpat arī arbūzu audzētāja Sarma Žarčinska no Ulbrokas atzina, ka šogad arbūzu raža bijusi ļoti slikta. "Varbūt bija tikai trīs augļi," viņa norādīja.

Žarčinska arī norāda, ka arbūzu audzēšanai nelabvēlīgie laikapstākļi ietekmēja to ražu. "Pavasarī, kad vajadzēja siltu laiku, bija auksts un slapjš," skaidroja arbūzu audzētāja, norādot, ka pirmo reizi stādot arbūzus, to stādi sapuva.

Turpretī dārznieku entuziastu kluba "Tomāts" pārstāve Maija Liepa pastāstīja, ka arbūzu raža šogad esot bijusi ļoti laba. "Šogad bijusi laba arbūzu raža, nevar žēloties. Pirmie arbūzi parādījās necerēti agri - jūlija sākumā - agrāk nekā melones," viņa norādīja.

Tomēr, pēc Liepas paustā, lietainais laiks ietekmējis arbūzu stādus, jo pēc arbūzu nogatavošanās un ražas novākšanas, to lapas sapuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!