Foto: Pixabay
Latvijā radītais autiņbiksīšu zīmols "Gege" (SIA "Geberry"), kas ir pirmais autiņbiksīšu abonēšanas uzņēmums Ziemeļeiropā, platformā "CrowdedHero" apmaiņā pret 17,4% uzņēmuma kapitāldaļu piesaistījis pūļa investīcijas 180 000 eiro apmēra.

Investori pamatā ir Latvijas iedzīvotāji. Uzņēmums finansējumu plāno izmantot sava produktu portfeļa diversifikācijai, ienākšanai Skandināvijas un Vācijas tirgos un atbalstam pārdošanas paplašināšanai tiešsaistes tirgos.

"Gege" investīciju piesaistei izmantojis Latvijā radītu pūļa investoru platformu "CrowdedHero", kopumā divu mēnešu laikā piesaistot gandrīz 20 pamatā vietējos investorus.

"Uzņēmuma atvēršana investoriem bija loģisks nākamais uzņēmuma attīstības un izaugsmes solis. Uzskatu, ka mūsu izvēlētā izaugsmes finansēšanas stratēģija – piesaistīt lielāku skaitu investoru apmaiņā pret uzņēmuma daļām ar skaidriem "exit" nosacījumiem – bija labākais iespējamais risinājums tādam uzņēmumam kā mēs. Vēl lielāks gandarījums par to, ka vairums investoru ir no Latvijas," uzsver SIA "GeBerry" valdes priekšsēdētājs Kaspars Magrins.

Uzņēmums SIA "GeBerry" izveidots pirms diviem gadiem, bet 2021. gadā piedzīvoja 520% pārdošanas apjoma pieaugumu. Plānots, ka nākamo piecu gadu laikā "Gege" pārdošanas apjomi pārsniegs 5 miljonus eiro, savukārt jau sākot ar 2023. gadu, SIA "GeBerry" vadība būs gatava apspriest dividenžu sadales plānu visiem piesaistītajiem investoriem. Investoru piesaistes kampaņas ietvaros ikviens, kas bija gatavs ieguldīt vismaz 100 eiro, varēja kļūt par uzņēmuma akcionāru.

Platformas "CrowdedHero" valdes priekšsēdētājs Jānis Blaževičs norāda, ka investoru piesaistes kampaņas rezultāti simtprocentīgi apliecina, ka Latvijā ir uzņēmumi, kas vēlas atvērt durvis investoriem un, ka šeit ir daudz iedzīvotāju, kas vēlas investēt savus līdzekļus augošos un eksportspējīgos uzņēmumus. Tas liecina, ka arī mūsu sabiedrībā arvien lielāks skaits cilvēku domā un rīkojas, lai savu kapitālu un uzkrājumus vairotu, nevis turētu "zeķē".

Gege" jauno līdzīpašnieku sastāvs ir ļoti diversificēts – ir gan cilvēki, kas investēja pāris simtus eiro, gan arī tādi, kuru investīcijas sasniedz vairākus desmitus tūkstošus eiro. Līdz ar piesaistītajām investīcijām uzņēmums veicinās savu atpazīstamību Eiropā, kā arī iegūs lojālus un kompetentus akcionārus.

Attiecībā uz nākamajiem soļiem uz piesaistītā finansējuma izlietojumu un tā kontroli "CrowdedHero" platformas pārstāvji informē, ka turpmāk regulāri informēs piesaistīto investoru kopienu par "Gege" attīstības gaitu, finanšu datiem, nodrošinot atskaišu publicēšanu un savas ekspertīzes nodošanu SIA "GeBerry".

"Tā kā jau pirmā platformā īstenotā investoru piesaistes kampaņa ir bijusi sekmīga, tuvākajā laikā potenciālajiem interesentiem "CrowdedHero" būs pieejamas arī citas investīcijas iespējas augošos un ļoti perspektīvos gan Latvijas, gan ārvalstu uzņēmumos. Jau šobrīd strādājam pie vairāku projektu detalizētas izpētes un drīzumā tiks uzsāktas jaunas investīciju piesaistes kampaņas," uzsver Blaževičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!