Foto: Publicitātes foto/"Latvijas autoceļu uzturētājs"
VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) padome valdes locekļa amatā ir iecēlusi Juri Dupuru, kura atbildībā būs komercdarbības joma. Amata pienākumus jaunais valdes loceklis sāks pildīt no 11. jūlija ar pilnvaru termiņu uz pieciem gadiem.

"Jura Dupura atbildības joma ir nodrošināt uzņēmuma operatīvo darbību un tā konkurētspēju brīvā tirgus apstākļos, izvērtēt un attīstīt jaunus tirgus segmentus, kā arī palielināt ieņēmumus no esošajiem LAU komercpakalpojumiem un produktiem," pauž LAU padomes priekšsēdētājs Renārs Griškevičs.

Dupuram ir vairāk nekā desmit gadu pieredze autoceļu būvniecības nozarē. Viņš guvis augstākā un vidējā līmeņa vadītāja pieredzi, ieņemot dažādus amatus ceļu būvniecības uzņēmumā SIA "Strabag". Dupurs ir ieņēmis valdes locekļa amatu un viņa galvenajos pienākumos ietilpa stratēģijas izstrāde un investīciju piesaiste, bijis Asfaltēšanas daļas vadītājs, kā arī guvis pieredzi kā projektu vadītājs Vācijā, vadot infrastruktūras būvniecības projektus galvenokārt Hamburgas pilsētā.

Dupurs ir ieguvis maģistra grādu transportbūvēs un bakalaura grādu ar inženiera kvalifikāciju transportbūvēs Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī 1. līmeņa augstākās profesionālās izglītības diplomu ar kvalifikāciju būvdarbu organizators transportbūvēs Rīgas Tehniskajā universitātē.

Darbu uzņēmuma valdē turpina valdes priekšsēdētājs Vilnis Vitkovskis un valdes loceklis Māris Kliģis.

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9 129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!