Foto: Shutterstock

Lai arī viens no šobrīd reālākajiem variantiem ir tā saucamais bezvienošanās Brexit, tomēr Latvijas OCTA īpašniekiem, kuri darba vai privātās vajadzībās ar automašīnu devušies uz Apvienoto Karalisti, nav pamata bažīties, ka šāda scenārija gadījumā viņi pēkšņi paliks bez obligātās apdrošināšanas seguma," skaidro Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Pagājušajā nedēļā medijos izskanēja informācija, ka bezvienošanās Brexit gadījumā cietīs Latvijas OCTA polišu īpašnieki, norāda Abāšins.

"Nav nekāda pamata apgalvot, ka tie autoīpašnieki, kas ar savu spēkratu atrodas Lielbritānijā, paliks bez apdrošināšanas seguma. Neatkarīgi no Brexit gala iznākuma, Lielbritānija arī pēc izstāšanās no Eiropas Savienības, paliks Zaļās kartes sistēmas dalībvalsts, un attiecībā uz OCTA apdrošināšanu tā paliks integrēta ar ES. Latvijas OCTA polišu īpašnieki, tajā skaitā tie, kas savu atbildību apdrošinājuši ar OCTA standartlīgumu, tāpat kā līdz šim būs aizsargāti un, izraisot negadījumu Lielbritānijā, saņems OCTA polises aizsardzību. Tāpat kā līdz šim - Latvijas apdrošinātāji izmaksās atlīdzības cietušajiem Lielbritānijā, pamatojoties uz mūsu valstī iegādātu, spēkā esošu apdrošināšanas polisi," rezumē LTAB valdes priekšsēdētājs.

"Tomēr joprojām ir neatbildēts jautājums - vai pēc Brexit Lielbritānijas robežu šķērsot varēs tāpat kā līdz šim - vienkārši ar OCTA standartlīgumu jeb uz robežas tiks pieprasīts papildus uzrādīt Zaļo karti?Šis ir politisks jautājums, par kuru jāvienojas Eiropas Savienības un Lielbritānijas politiķiem. Tikmēr autoīpašniekiem, kas plāno iegādāties jaunu OCTA polisi, un zina, ka tās darbības laikā ar savu spēkratu dosies uz Lielbritāniju, iesaku sazināties ar savu apdrošinātāju, lai savlaicīgi izvēlētos piemērotāko risinājumu konkrētajai situācijai," stāsta Abāšins.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!