Foto: DELFI
Pieprasījums pēc Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisiem aviobiļešu portālos samazinās, un iedzīvotāji pieprasa citu aviokompāniju biļetes, atzina aptaujātie tirdzniecības vietu pārstāvji.

Tūrisma aģentūras "Balta", kas piedāvā aviobiļetes portālā "lidosim.lv ", ceļojumu konsultante Antra Karpova pastāstīja, ka pieprasījums pēc "airBaltic" biļetēm samazinās. "Cilvēki pieprasa citu aviokompāniju lidojumus, lai izvairītos no "airBaltic". Ir lidojumi, kur mēs varam piedāvāt citus variantus, bet ir arī tādi, kur nevaram," sacīja Karpova.

Viņa arī pauda cerību, ka "airBaltic" problēmas atrisināsies un iedzīvotājiem nebūs jāuztraucas par atceltiem reisiem.

Karpova arī klāstīja, ka iedzīvotāji iecienījuši lidot uz siltajām zemēm, bet augsto biļešu cenu dēļ pieprasījums pēc lidojumiem samazinās.

Arī ceļojumu birojam "Astra tūre" piederošās aviobiļešu tirdzniecības vietas "aviokase.lv" vadītājs Aleksandrs Boļšakovs apstiprināja, ka cilvēki cenšas izvairīties no "airBaltic" reisiem un ir ļoti piesardzīgi.

Savukārt tūrisma aģentūras "Kolumbs", kas piedāvā aviobiļetes portālā "letasaviobiletes.lv", mārketinga vadītāja Laura Liepiņa teica, ka ir atsevišķi gadījumi, ka klienti pirms rezervācijas veikšanas internetā telefoniski sazinās ar aģentūras darbiniekiem ar lūgumu palīdzēt atrast alternatīvus "airBaltic" lidojumu variantus ar citām aviokompānijām.

Jau vēstīts, ka valdība vērtē trīs iespējamos scenārijus tālākai rīcībai ar "airBaltic", tostarp primārais ir kompānijas pamatkapitāla palielināšana proporcionāli ar otru akcionāru – "Baltijas aviācijas sistēmām" (BAS). Pārējie scenāriji ir valsts akciju pārdošana, kā arī jaunas lidsabiedrības izveide. Konkrētu lēmumu valsts un BAS nespēj pieņemt jau mēnešiem ilgi.

"airBaltic" 21.septembrī arī iesniedza tiesā tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu, taču pagaidām Rīgas rajona tiesa nolēmusi "airBaltic" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu atstāt bez virzības līdz šā gada 21.oktobrim.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!