Foto: DELFI
Krievu izcelsmes miljardieris, kompānijas "Latvijas balzams" īpašnieks Jurijs Šeflers nopircis ekskluzīvo Tulkanas medību un atpūtas kompleksu Skotijā, vēsta "The Telegraph".

Medijs ziņo, ka šis bijis viens no vērienīgākajiem šāda tipa nekustamā īpašuma darījumiem Skotijas vēsturē. Nekustamā īpašuma aģentūra "Savills", kas nodrošināja darījuma norisi, precīzu īpašuma pārdošanas cenu neatklāj, bet britu medija rīcībā esoša informācija liecina, ka izsoles sākumcena bijusi aptuveni 29 miljoni eiro.

"The Telegraph" vēsta, ka īpašums ir dārgākais medību un atpūtas komplekss Skotijā.

"Kompleksu ir nopircis uzņēmums, kura lielākais patiesā labuma guvējs ir Šeflera kungs no Krievijas, viņš šajā īpašumā iepriekš ir bijis labi zināms viesis," sacīja "Savills" pārstāvji.

Atpūtas kompleksā, kas tiek uzskatīts arī par vienu no ekskluzīvākajām lašu makšķerēšanas vietām Eiropā, savulaik laiku pavadījis karalis Edvards VII, karalis Džordžs V un karalis Džordžs VI, ASV prezidents Teodors Rūzvelts un Beļģijas karalis Leopolds.

Šeflera bagātības, kā liecina "Forbes" dati, lēšamas ir 1,7 miljardu ASV dolāru apmērā.

"Latvijas balzams" ietilpst Krievijas bagātnieka Šeflera SPI grupā. Uzņēmums reģistrēts Luksemburgā. Šeflers "Latvijas balzamu" iegādājās 2001. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!