Foto: LETA
No otrdienas, 24. marta, tirdzniecībā pieejams AS "Latvijas balzams" saražotais roku un virsmu dezinfekcijas līdzeklis "Virudes", taču kā norāda kompānijā, pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums, tāpēc ir pārdalīti pieejamās produkcijas apjomi, lai varētu apmierināt pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļa.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Balzams" ķēries pie roku dezinfekcijas līdzekļa izstrādes pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ieteiktās receptūras.

Lai gan sākotnēji "Latvijas balzams" plānoja ražošanas jaudu līdz 6 tonnām dienā, augstā pieprasījuma dēļ ražošanas jauda ir palielināta līdz pat 20 tonnām dienā. Paredzēts, ka pirmajā kārtā tiks saražotas 200 tonnas jaunā roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļa "Virudes", norāda kompānijā.

"Šobrīd pieprasījums vērtējams aptuveni 130 tonnu apmērā. Dezinfekcijas līdzekļa ražošanas uzsākšanas posmā pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums, tādēļ tiek pārdalīti jau pieejamās produkcijas apjomi, lai dezinfekcijas līdzekli spētu nodrošināt kā privātpersonām, tā juridiskām personām – uzņēmumiem un valsts institūcijām," norāda "Amber Distribution Latvia" vadītājs Pāvels Fiļipovs.

No otrdienas "Virudes" ir pieejams "Latvijas balzams" tirdzniecības tīklā, tāpat to var iegādāties internetā.

"Vēlamies gan brīdināt savlaicīgi, ka ne visos veikalos "Virudes" dezinfekcijas līdzeklis būs pieejams jau no agra otrdienas rīta; dezinfekcijas līdzekļa pieejamība tiks nodrošināta "Latvijas balzams veikali" tīklā pakāpeniski šīs nedēļas laikā, turklāt krājumi tiks arī regulāri papildināti," norāda Fiļipovs.

Tāpat nedēļas sākumā jaunais dezinfekcijas līdzeklis tiks piegādāts vairākiem tirdzniecības tīkliem, kas to izmantos iekšējām vajadzībām.

Jau vēstīts, ka uzņēmuma ražotais roku dezinfekcijas līdzeklis sākotnēji būs pieejams četru litru tilpumā, ko pēcāk iespējams pārliet ērtākas lietošanas tvertnēs. Lai gan dezinfekcijas līdzeklis saturēs augstu spirta koncentrāciju, tas nebūs dzerams un ērtākai lietošanai būs izstrādāts gēlveida formā nevis šķidrs kā ūdens vai spirts. Produkta nosaukums apvieno vārdus "vīruss" un "dezinfekcija" – "Virudes".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Amber Distribution Latvia" pieder Luksemburgā reģistrētajam "Amber Beverage Group Holding". Uzņēmums 2018. gadā strādāja ar 114,039 miljonu eiro apgrozījumu un 4,043 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!