Foto: Publicitātes foto

Dzērienu ražotāja AS "Latvijas balzams" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc revidētiem datiem, sasniedza 78,3 miljonus eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt uzņēmuma pagājušā gada auditētā peļņa pieauga par 15% un bija 8,6 miljoni eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka "Latvijas balzama" apgrozījuma pieaugums sasniegts, pateicoties pieaugošajiem lielākā privāto zīmolu klienta "SPI Cyprus" pasūtījumiem, kā arī ievērojamam "Latvijas balzams" zīmolu pārdošanas apmēra pieaugumam, kas vietējā tirgū tika īstenots ar "Amber Distribution Latvia" starpniecību. Tāpat kompānijas rezultātus pozitīvi ietekmējuši arī ārējiem klientiem un saistītajām sabiedrībām sniegtie noliktavas un loģistikas pakalpojumi.

Turpretī kompānijas peļņas pieaugumu būtiski ietekmēja izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodokļa piemērošanas kārtībā, kas noteiktas Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā un stājās spēkā 2018.gada 1.janvārī. Pamatojoties uz šīm izmaiņām, sabiedrība reversēja atliktā nodokļa saistības un rezultātu atzina kā ieņēmumus peļņas vai zaudējumu aprēķina postenī "Uzņēmumu ienākuma nodoklis".

"Latvijas balzams" nodokļos valsts budžetā pērn ieskaitīja 59,7 miljonus eiro, tajā skaitā akcīzes nodokli 47,5 miljonu eiro apmērā.

2017.gadā kompānija turpināja ieguldīt tās ražošanas attīstībā, īpašu uzmanību pievēršot tās efektivitātes un pielāgošanas spējas paaugstināšanā, kā arī zemo izmaksu bāzes saglabāšanā. Pērn kompānija ieguldīja pamatlīdzekļu un nemateriālo līdzekļu iegādē 1,66 miljonus eiro. Kompānija sāka īstenot vairākus projektus, kuru atdeve būs vērojama, sākot ar 2018.gadu un pilnā apmērā ar 2019.gadu.

2018.gadā plānots turpināt darbu pie ražošanas telpu modernizācijas un rekonstrukcijas projektiem, ar mērķi apvienot esošās divas ražotnes zem viena jumta. Plānots, ka projekta noslēgumā palielināsies uzņēmuma konkurētspēja reģiona ražotāju vidū. Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 23 miljoni eiro. Valdība "Latvijas balzamam" piešķīra uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi projekta īstenošanai, un šobrīd kompānija izstrādā projekta tehnisko daļu.

2016.gadā "Latvijas balzams" strādāja ar 75,72 miljonu eiro apgrozījumu un 7,509 miljonu eiro peļņu.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!