Foto: DELFI

Alkohola ražotāja AS "Latvijas Balzams" apgrozījums šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 45,1 miljons eiro, kas ir par 2,5% mazāk nekā 2013.gada attiecīgajā periodā, liecina uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts biržā "NASDAQ OMX Riga".

Apgrozījums vietējā tirgū samazinājies par 2,2%, ko uzņēmumā skaidro ar dzērienu portfeļa pārskatīšanu. Arī eksports pēc "SPI Group" pasūtījumiem samazinājies par 3,5%, salīdzinot ar attiecīgo pērnā gada periodu.

Savukārt ievērojami pārdošanas apjoma pieaugums - 13% - sasniegts Baltijas valstu tirgos un Latvijas beznodokļu jeb tax free zonā.

Pārskata perioda "Latvijas Balzams" neauditētā peļņa veidoja 2,6 miljonus eiro, kas bija par 27% augstāka nekā 2013.gada attiecīgajā periodā. Peļņas palielinājumu uzņēmums skaidro ar mērķtiecīgu darbu produktu portfeļa attīstībā un ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanā.

"Latvijas Balzams" šā gada sešos mēnešos nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 24,4 miljonus eiro, tajā skaitā 17,7 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

Ziņojumā biržai norādīts, ka nākamajā pusgadā uzņēmuma mērķis ir turpināt padziļināti apgūt esošos tirgus un vienlaicīgi attīstīt eksportu jaunos, stratēģiskos virzienos. Prioritāšu vidū joprojām būs dzērienu portfeļa pilnveidošana, koncentrējoties uz eksportspējīgiem dzērieniem un starptautiski spēcīgiem zīmoliem.

Aktīvi sadarbojoties ar asociācijām, sabiedrība pārstāvēs nozares intereses dialogā ar politiķiem un ierēdņiem, kā arī veicinās pārdomātas alkoholisko dzērienu aprites politikas veidošanu. Uzņēmums turpinās fokusēties uz nekomerciālo alkoholu apkarojošiem pasākumiem kā Latvijas Alkoholisko dzērienu nozares asociācijas biedrs.

Kā vēstīts, "Latvijas Balzams" 2013.gadā strādājis ar 101,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2012.gadā. Uzņēmuma peļņa sasniedza 5,7 miljonus eiro, kas ir par 3,8% mazāk nekā 2012.gadā un tiek skaidrots ar izejvielu sadārdzinājumu.

"Latvijas Balzams" dibināts 1900.gadā, pašreizējo nosaukumu ieguvis 1970.gadā. Uzņēmums ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus.

"Latvijas Balzama" lielākais akcionārs ir kompānija "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!