Rīgas apgabaltiesa pirmdien noraidīja Krievijas kompānijas "Sojuzplodoimport" (SPI) prasību dzēst ar a/s "Latvijas balzams" (LB) vārdu reģistrēto preču zīmi "Moskovskaya Osobaya Vodka" (MOV), BNS uzzināja tiesā.
14 dienu laikā tiks sagatavots pilns tiesas sprieduma teksts, pēc kura saņemšanas SPI varēs pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesas lēmumu apelācijas kārtībā Augstākajā tiesā.

Lietas izskatīšana vairākas reizes tika atlikta. Turklāt abas kompānijas mēģināja panākt mierizlīgumu bez tiesas starpniecības.

Preču zīmi MOV ar savu vārdu SPI reģistrēja 1969.gadā un tā ir spēkā joprojām, iepriekš uzsvēra SPI interešu pārstāvis zvērināts advokāts Agris Bitāns.

1995.gadā SPI šo preču zīmi reģistrēja arī Latvijas Patentu valdē, taču 1996.gadā pēc LB iebilduma Patentu valdes Apelācijas padome nolēma dzēst MOV reģistrāciju ar SPI vārdu, pēc tam Patentu valde šo preču zīmi reģistrēja ar LB vārdu.

Turpmākos divus gadus SPI Rīgas apgabaltiesā un Augstākajā tiesā apstrīdēja lēmumu par Patentu valdes Apelācijas padomes lēmumu dzēst ar SPI vārdu reģistrēto preču zīmi MOV, taču arī Augstākās tiesas Senāts 1998.gada janvārī atstāja spēkā Patentu valdes Apelācijas padomes lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!