Foto: DELFI

Neskatoties uz pašreizējām problēmām eiro zonā, tā nesabruks, trešdien konferencē "Biznesa prognozes" sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītāja vietnieks Mārtiņš Bitāns.

Viņš norādīja, ka eiro zonā ieguldīti pārāk daudz līdzekļu un kapitāla, tostarp politiskā, un būtu pārāk grūti no šā projekta atteikties. "Neviena valsts no eiro zonas ārā izmesta netiks. Līdz ar to nav jābaidās, ka eiro zona vienā brīdī sabruks," teica centrālās bankas pārstāvis.

Runājot par to, kādēļ Latvija nevēlas nogaidīt ar pievienošanos eiro, kā to dara vairākas citas valstis, Bitāns vērsa uzmanību uz to, ka Latvija atšķirībā no, piemēram, Polijas, Čehijas, Ungārijas un Lietuvas var ieviest eiro, jo izpilda Māstrihtas kritērijus un sagaidāms, ka šajā jomā situācija nebūs mainījusies arī nākamgad, kad tiks vērtēta Latvijas atbilstība dalībai eiro zonā.

"Daudzas valstis, pat ja gribētu, nevarētu pievienoties eiro zonai," teica Bitāns un uzsvēra, ka nav pareizi Latviju salīdzināt ar citām valstīm, kuras fiziski nemaz nav spējīgas ieviest eiro.

Jau ziņots, ka Latvija 2014.gada 1.janvārī plāno pievienoties eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!