Foto: Pixabay
Bāriem atļauja ārkārtējās situācijas laikā strādāt līdz plkst.23 būs liels ieguvums, jo apmeklētāji šādas vietas grib vairāk apmeklēt tieši pēc plkst.21, kas bija atļautais darba laiks līdz šim, aģentūrai LETA atzina Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis, "Cuba Cafe" līdzīpašnieks Arnis Bikšus.

"Beidzot mēs esam sadzirdēti jautājumā par darba laikiem," teica Bikšus, norādot, ka Latvijas kaimiņvalstīs - Igaunijā un Lietuvā - bāriem jau iepriekš bija ļauts strādāt ilgāk par plkst.21, lai arī Covid-19 epidemioloģiskā situācija tur bija līdzīga.

"Šāds lēmums no mūsu puses ir ļoti apsveicams un svarīgs. To pierādīja arī pagājušā nedēļa, kad tika iedegta eglīte. Cilvēki pēc tam staigāja pa Vecrīgu, meklēja, kur iedzert karstvīnu, bet bija jāveras ciet," teica Bikšus.

Viņš atzina, ka pašreiz vairums iedzīvotāju jau ir apraduši ar prasību, kas paredz, ka bāru apmeklēšanai nepieciešams Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Vienlaikus joprojām esot personas, kas bāros mēģina tikt iekšā ne ar savu sertifikātu un dokumentiem. Esot bijuši pat gadījumi, kad persona mēģina tikt iekšā ar sertifikātu, kas pieder kādai pretējā dzimuma personai, iespējams, cerot, ka sertifikātu pārbaudītājs tam nepievērsīs uzmanību.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien atbalstīja grozījumus ārkārtējās situācijas rīkojumā, kas paredz, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšanai un pasākumu norisei, kuri ārkārtējās situācijas laikā var notikt "zaļajā" režīmā jeb vidē ar Covid-19 sertifikātiem, ar valdības lēmumu līdz plkst.23 pagarināts iespējamais darba laiks, kas līdz šim bija līdz plkst.21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!