Foto: LETA
Ar šī gada 1. martu Latvijas Būvuzņēmēju partnerību vadīs līdzšinējais Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomes (LIBP) vadītājs Gints Miķelsons, informēja organizācija.

Abas organizācijas tiks apvienotas, veidojot biedrību ar 40 Latvijas būvuzņēmumiem.

Kopš 2015. gada partnerību vadīja Baiba Bļodniece, kas nolēma atstāt vadītājas amatu līdz ar ģimenes pieaugumu.

Bļodniece norādīja, ka šajos gados būvniecība piedzīvojusi daudzus svarīgus notikumus, kas gan uzlabo, gan pilnībā maina nozares turpmāko attīstību - tika izstrādāta un parakstīta ģenerālvienošanās par minimālo algu, ieviesta elektroniskā darba laika uzskaites sistēma, parakstīts sadarbības memorands ar Latvijas valdību ar mērķi veicināt godīgu konkurenci un sakārtot būvniecības uzņēmējdarbības vidi u.c.

"Tomēr daudzi izaicinājumi vēl ir priekšā. Tieši tāpēc partnerībai kā vadošai būvniecības organizācijai šobrīd ir nepieciešams vadītājs, kas varēs pilnvērtīgi ieguldīt savu laiku un spēkus biedrības darbā, ko vairs nevaru realizēt es līdz ar ģimenes pieaugumu. Ticu, ka Gints Miķelsons varēs veiksmīgi pārstāvēt nozares viedokli, veicinot būvniecībā ilgtspēju, kvalitāti un drošību," norādīja Bļodniece.

Kopš 2015. gada Miķelsons ir bijis LIBP priekšsēdētājs, Ekonomikas ministrijas Latvijas Būvniecības padomes loceklis. Kopš 2012. gada uzņēmējs specializējas biznesa vadības konsultācijās, organizāciju pārmaiņu un biznesa attīstības projektu vadībā. Iepriekš Miķelsons ir ieņēmis vadošus amatus tādos uzņēmumos kā SIA "Lattelecom", AS "Latvijas Neatkarīgā televīzija", bijis Latvijas Televīzijas prokūrists, valdes padomnieks, iegūstot pieredzi uzņēmējdarbības un publiskās pārvaldes jomās.

"Latvijas Būvuzņēmēju partnerībai ir būtiska nozīme Latvijas būvniecības politikas veidošanā un nozares kopējā attīstībā, tāpēc es jūtos lepns, pārņemot šo stafeti. Mans pienākums kā vadītājam būs veiksmīga dialoga veidošana starp nozari un valsti, ieguldot savu pieredzi ilgtspējas veicināšanā un nostiprinot būvniecībā kvalitāti, drošību un konkurētspēju," skaidroja Miķelsons.

Latvijas Būvuzņēmēju partnerība ir neatkarīga sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies vairāk nekā 30 Latvijas lielākie būvuzņēmēji. Partnerības mērķis - veicināt ilgtspējīgu būvniecības nozares attīstību, kas balstās tādās vērtībās kā drošība, kvalitāte, starptautiska konkurētspēja un atbildība. Latvijas Būvuzņēmēju partnerība veido efektīvu dialogu starp būvniecības nozari un Latvijas valsti.

Latvijas Ilgtspējīgās būvniecības padome nozarē veicina nozares pakalpojumu kvalitātes standartu pilnveidošanu, digitālās un zaļās būvniecības risinājumu un starptautisku ilgtspējīgas būvniecības sistēmu BREEAM, LEED, WELL, u.c. plašāku izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!