Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas degvielas tirgū patlaban notiek aktīva tirgus konsolidācija - vairāki spēlētāji mazumtirdzniecības tirgū vai nu samazina apjomus, vai iziet no tā -, piemēram, "Sumata", intervijā aģentūrai LETA norāda "Virši-A" degvielas nozares eksperts Arnis Andrianovs.

"Sumata" patlaban pievērsusies tikai vairumtirdzniecības biznesam. Savukārt degvielas uzpildes stacijas, kuras darbojās ar "Dinaz" preču zīmi, daļu pārņēma "Neste", kā arī "Virši-A" pārņēma staciju Daugavgrīvas ielā, Rīgā," skaidro Adrianovs.

Viņš norāda, ka arī "Virši-A", kuram tagad ir 55 stacijas, turpināsi tīklu attīstīt. "Nav pašmērķis apsteigt tirgus līderus. Mūsu ambīcijas ir audzēt tirgus daļu," uzsver uzņēmuma pārstāvis. Viņš skaidro, ka kompānijai vienmēr ir interesants Rīgas reģions, jo "tā ir puse Latvijas".

Tīkla attīstību nosakot konkurence, jo klienti paliekot prasīgāki un primāri izvēloties piegādātāju, kuram ir plašs tīkla pārklājums. "Tikai ar piecām vai desmit stacijām ir viens bizness, bet klients pieprasa pārklājumu. Tad ir vieglāk konkurēt," skaidro Andrianovs. Viņš arī norāda, ka par konkurentiem uzņēmums uzskata visus - kā ar ārvalstu, tā pašmāju kapitālu. "Tie ir jānovērtē, un nedrīkst novērtēt par zemu. Tirgus situācija mainās un jebkurā brīdī kāds konkurents var piesaistīt investīcijas un attīstīties. Jāseko līdzi un jāturpina uzlabot savs serviss un piedāvājums. Tas ir izdzīvošanas jautājums," skaidro eksperts, piebilstot, ka konkurence patlaban ir tradicionāli asa. Tāda tā esot bijusi pirms pāris gadiem, ir šogad, un tā nemazinoties.

Kā ziņots, pašlaik "Virši-A" tīklā ir 55 DUS, no kurām 51 ir pilna servisa. AS "Virši-A" reģistrēta 1995. gadā, tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2014. gadā "Virši-A" apgrozīja 110,8 miljonus eiro un nopelnīja 804 674 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!