Latvijas delegācija nedēļas beigās dosies uz Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) trešo starpvaldību konferenci, kuras mērķis ir pieņemt politisku lēmumu par tirdzniecības jaunās sarunu kārtas sākšanu PTO ietvaros.
Trešdien Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Līga Bergmane žurnālistus informēja, ka delegāciju uz ASV pilsētu Sietlu vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš. Kopā ar viņu uz ASV dosies arī citas ĀM un Ekonomikas un Zemkopības ministrijas amatpersonas.

Jau ziņots, ka Latvija atbalsta PTO jaunas sarunu kārtas sākšanu, kas nodrošinātu dalībvalstu saistību paplašināšanu tirgus pieejamības jautājumos.

Jaunās sarunu kārtas laikā PTO dalībvalstis apspriedīs jautājumus, kas saistīti ar tirgus liberalizāciju, tirdzniecības noteikumu pilnveidošanu un turpmāku sadarbību tirdzniecības jomā.

Latvijas pozīcija lielā mērā saskan ar Eiropas Savienības valstu pausto nostāju tirdzniecības sarunām PTO jaunās sarunu kārtas ietvaros.

Latvija ir ieinteresēta sarunu sākšanā, kas stiprinātu un pilnveidotu dalībvalstu saistības, kā arī atbalsta sarunu turpināšanu tādās jomās kā rūpniecība, lauksaimniecība, tirdzniecība ar pakalpojumiem, tirdzniecība un investīcijas un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!