Foto: LETA

Finanšu ministrijas konkursā Latvijas eiro projekta vadītāja amatam noslēdzošajā kārtā tiek virzīti pieci pretendenti, informēja ministrijā.

Trešajā konkursa kārtā pretendentiem būs jāprezentē skatījums par kādu tēmu saistībā ar eiro ieviešanu, un šī konkursa kārta notiks divās daļās - 23.februārī un 27.februārī.

Jau ziņots, ka no kopumā 16 pretendentiem 13 bija iesnieguši dokumentus laicīgi, bet trīs - pēc noteiktā termiņa.

Šis amats ir vakants kopš pērnā gada vasaras, kad par eiro projektu atbildīgā Sanita Bajāre tika apstiprināta par Finanšu ministrijas valsts sekretāri.

Amatpersonas darba pienākumos ietilps vadīt un kontrolēt eiro ieviešanas procesus Latvijā atbilstoši "Latvijas nacionālajam eiro ieviešanas plānam", nodrošināt eiro ieviešanas vadības komitejas lēmumu izpildi, kā arī koordinēt eiro ieviešanas procesā iesaistīto darba grupu uzdevumu izpildi un savstarpējo sadarbību.

Latvija kļuva par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti 2004.gada 1.maijā, pamatojoties uz sabiedrības balsojumu referendumā. Iestāšanās līgums ES paredz arī to, ka Latvijā tiks ieviests eiro. Taču, lai eiro ieviestu, Latvijai ir jāatbilst vairākiem ekonomiskiem kritērijiem, ko 1992.gadā Māstrihtā noslēgtajā līgumā noteikušas ES dalībvalstis.

Eiro ieviešanas mērķa datums Latvijā pašlaik ir 2014.gada 1.janvāris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!