Foto: LETA

Noslēdzoties uzņēmuma kapitāla daļu iegādei, "Latvijas Energoceltnieks" kļuvis par pilnībā ''Skonto'' uzņēmumu grupai piederošu uzņēmumu, portālam "Delfi" pastāstīja ''Skonto'' grupas uzņēmumu komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.

"Pirms gada par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju tika apstiprināts Martti Antero Kohtanen, kuram ir ievērojama pieredze enerģētikas un telekomunikāciju jomā dažādos projektos Eiropā. Uzņēmuma vidēja termiņa attīstības mērķis ir nostiprināt "Latvijas Energoceltnieks" pozīcijas ārvalstu tirgos," paudis ''Skonto'' grupas uzņēmumu īpašnieks Guntis Rāvis.

Rāvim piederošais uzņēmums no mazākuma akcionāriem iegādājās 36,9% akciju. Lēmums akcijas atpirkt saistīts ar biznesa stratēģijas maiņu – lai nostiprinātu uzņēmuma pozīcijas ārvalstu tirgos.

Saskaņā ar operatīvajiem datiem "Latvijas Energoceltnieks" 2018. gadu noslēdza ar 57 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% vairāk nekā gadu iepriekš. Darba spēka nodokļos valsts budžetā uzņēmums pārskata periodā veica maksājums četru miljonu eiro apmērā, informēja Dobulāne.

"Latvijas Energoceltnieks" ir viens no Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem ar pieredzi celtniecības, enerģētikas, sakaru sistēmu un tīklu montāžas jomās, kā arī infrastruktūras izbūvē. Uzņēmumā šobrīd strādā jau vairāk nekā 550 darbinieku. Uzņēmums savus pakalpojumus sniedz gan Latvijā, gan ārvalstīs. Nozīmīgākie ārvalstu tirgi šobrīd ir Skandināvijas valstis un Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!